Tratament gratuit pentru bolnavii de cancer!

Bolnavii de cancer au sansa de a beneficia GRATUIT de Radioterapie IMRT-VMAT, un tratament unic in acest moment in Romania si una dintre cele mai performante proceduri impotriva acestei maladii cumplite.
  • Publicat:
Tratament gratuit pentru bolnavii de cancer!

Bolnavii de cancer au sansa de a beneficia GRATUIT de Radioterapie IMRT-VMAT, un tratament unic in acest moment in Romania si una dintre cele mai performante proceduri impotriva acestei maladii cumplite.

Daruieste Viata, impreuna cu un centru medical privat, ofera lunar, timp de 7 luni, 5 planuri complete de tratament prin Radioterapie IMRT-VMAT in cadrul campaniei „Daruim speranta bolnavilor de cancer”.

Aceasta tehnica permite un control foarte precis al radiatiilor: maxim pe tumora in sine, dar protejand in acelasi timp tesuturile sanatoase. Inscrierile se pot face descarcand formularul de pe site-ul www.daruiesteviata.ro.

Madalina este o tanara de 32 de ani care a facut recent Radioterapie IMRT-VMAT, in singura clinica din Romania care asigura acest tip de tratament. Tanara a fost diagnosticata cu cancer la san.

„Anul trecut, in toamna, am primit un diagnostic cumplit: cancer!

Dupa patru luni de chimio, in care tumoarea se micsorase cu 80%, am facut dubla mastectomie cu reconstructie imediata, pentru a preintampina orice risc.

La doua luni dupa operatie, am facut Radioterapie IMRT-VMAT, in zona gatului si la sanul drept, acolo unde fusese localizata tumoarea, pentru a > zona respectiva, avand in vedere ca mi-au fost afectati si ganglionii.


Ca reactii adverse de la radioterapie am avut mici arsuri, similare celor solare, pe zona supusa iradierii si usoare dificultati la inghitire.

Sper ca, prin povestea mea, oamenii sa inteleaga ca a fi diagnosticat cu cancer nu e sfarsitul lumii.

Acum ma simt in forma si de curand m-am reapucat de sport. Inainte de a diagnosticare, mergeam la sala de sase ori pe saptamana, iar acum vreau sa imi recapat „patratelele” pe abdomen.” ne-a martuirisit Madalina.

Radioterapia poate fi administrata inainte de operatia chirurgicala pentru a micsora tumora, sau dupa, pentru a opri cresterea celulelor canceroase care ar putea ramane in organism. Aceasta poate fi administrata de asemenea, inainte, in timpul sau dupa chimioterapie sau tratamentul hormonal, pentru a imbunatati rezultatele generale. Tipul acesta de tratament poate fi utilizat pentru a trata multe tipuri de cancer in aproape orice parte a corpului.

In Romania, anual 100.000 pacienti sunt diagnosticati cu cancer. Dintre acestia peste 70% au nevoie de radioterapie, dar sub 27% dintre acestia au acces la tratament in clinicile de stat, care folosesc aparate vechi si proceduri depasite cu efecte secundare severe.

Cel mai recent raport cu privire la situatia sectiilor de radioterapie a fost realizat in 2007. In acel moment, Romania avea nevoie de 70 acceleratoare liniare, dar beneficia doar de 11 acceleratoare si 25 de aparate de radioterapie depasite. Intre timp, situatia s-a inrautatit, pentru ca nu s-a facut nicio investitie in acest domeniu.

“In momentul de fata, in tarile civilizate se face doar radioterapie tintita, cu scopul de a iradia cu doza maxima tesutul tumoral si a afecta cat mai putin din tesutul sanatos. In spitalele de stat din Romania nu exista acest tip de radioterapie, iar aparatele existente sunt insuficiente, listele de asteptare ajungand adesea si la cateva luni. Cancerul nu stie sa stea pe o lista de asteptare. Vrem ca in 2014, pacientii sa beneficieze de tratamente din 2014. Parteneriatul cu singura clinica din Romania care asigura radioterapie IMRT –VMAT poate face diferenta intre viata si moarte pentru 35 de bolnavi de cancer” a declarat Oana Gheorghiu, Vicepresedinte al Asociatiei Daruieste Viata.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Sexul frecvent reglează ciclul menstrual
Sexul frecvent reglează ciclul menstrual