Tratamentul natural și gratuit care îți asigură o minte ageră la bătrânețe

Vrei o minte ageră la bătrânețe? Trebuie să faci mai des dragoste!
  • Publicat:
  • Actualizat:
Tratamentul natural și gratuit care îți asigură o minte ageră la bătrânețe
Foto: profimediaimages.ro

O minte brici se întreține cu sport, alimentație sănătoasă, citit, dar și activitate sexuală regulată, arată un nou studiu publicat în revista Alzheimer’s & Dementia.

O viața sexuală activă este „tratament natural” pentru creier

Celebrele pastile albastre pentru potență acționează prin relaxarea vaselor de sânge de la nivelul penisului, favorizând circulația sângelui atunci când există un stimul sexual și obținerea erecției. În cazul unei persoane care nu are (încă) nevoie de astfel de pilule, viața sexuală activă este „tratamentul natural” care ajută la creșterea fluxului sanguin în întreg corpul, inclusiv la nivelul penisului, dar și al creierului. Iar acest lucru reduce riscul sau întârzie apariția bolilor neurodegenerative, precum demența Alzheimer.

Din păcate, pe măsură ce îmbătrânim și începem să dăm uitării sportul, alimentația echilibrată și… sexul, vasele noastre de sânge se îngustează, sunt mai puțin elastice și, în consecință, sângele bogat în oxigen și nutrienți ajunge mai greu la organe vitale, categorie din care face parte și creierul, alături de inimă, ficat, rinichi, plămâni.

Îngustarea vaselor de sânge de la nivelul creierului este una dintre cauzele principale ale declinului cognitiv la persoanele vârstnice, explică dr. Jeremy Isaacs, medic neurolog în cadrul Spitalului St. George din Marea Britanie.

Pentru a demonstra că viața sexuală are efect benefic asupra creierului, echipa lui Isaacs a rugat mai mulți voluntari de vârste diferite să ia fie o pastilă placebo, fie o pastilă pentru potență. Ulterior, aceștia au fost supuși investigației prin rezonanță magnetică (IRM/RMN), pentru a se observa dacă și cum se schimbă circulația sângelui la nivelul creierului în funcție de pastila primită.

Inițial nu au descoperit nicio diferență în ceea ce privește fluxul sanguin la nivel cerebral. Însă cercetătorii au observat că, în cazul participanților cu vârsta peste 70 de ani, există o îmbunătățire a circulației sângelui, cu precădere în zonele bogate în fibre nervoase denumite „substanța albă” a creierului.

Demența vasculară: factori de risc

Potrivit experților, această zonă albă joacă un rol-cheie în apariția demenței vasculare, a doua cea mai frecventă formă de demență în rândul populației vârstnice, care prezintă factori de risc precum:

Acest tip de demență se instalează treptat și semnele pot fi discrete, agravându-se în timp, pe măsură ce aceste fibre nervoase din zona albă sunt deteriorate și sângele nu mai ajunge la creier așa cum ar trebui.

Cu alte cuvinte, creierul este lăsat „să moară de sete” deoarece fibrele nervoase care au rol de neurotransmițători nu își mai fac corect datoria și, astfel, permeabilitatea vaselor de sânge are de suferit.

Demența vasculară: simptome

Tulburările de memorie, slăbiciunea musculară, anomaliile la mers, dificultățile de vorbire sau incapacitatea de a controla mușchii zonei faciale sunt doar câteva dintre simptomele ce pot sugera demența vasculară.

Revenind la studiul cu pricina, experții au concluzionat că în cazul vârstnicilor care luau pastile de potență există un beneficiu și mai sus de brâu, mult mai sus. Altfel spus, pastilele respective au ajutat la îmbunătățirea fluxului sanguin nu doar la nivelul penisului, ci și al creierului.

Așadar, putem spune că, da, aceste pastile de potență ne pot asigura o minte brici, dar la fel de importantă este și viața sexuală activă atunci când aceste „ajutoare” nu sunt necesare.

În concluzie, faceți dragoste mai des pentru a vă menține creierul în formă. Iar dacă disfuncția erectilă vă creează probleme, cereți ajutorul medicului urolog, care vă poate prescrie un tratament corect.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandări: