“Cafeaua este cafea şi atât”, ar fi răspunsul multora dintre noi la întrebarea de mai sus. Însă, lucrurile nu sunt atât de simple pe cât par.
Conform unui video postat pe wired.com, unii compuşi din cafea ar putea fi extrem de respingători dacă s-ar găsi în cantităţi mai mari decât cele utilizate.
Astfel, printre ciudăţeniile găsite în cafea se numără 2-etilfenolul, un feromon extras din…gândaci, trigonelina, un compus care distruge bacteriile responsabile de apariţia cariilor dentare şi 3,5 acid dicafeilchinic, antioxidant care se pare că ar ajuta la menţinerea sănătăţii creierului.
Însă toate aceste informaţii pălesc în faţa unei ceşti aburinde de cafea îndulcită cu zahăr şi lapte, nu-i aşa?
Urmăriţi mai jos un video care detaliază toate “ciudăţeniile” care se găsesc în cafeaua de toate zilele.
Sursa: foxnews.com