Turele de noapte din tinerețe, un pericol pentru sănătate. Efectele se observă după 30 de ani!

Dacă obișnuiești să lucrezi foarte mult sau turele de noapte sunt o rutină pentru tine, află că acest obicei este un pericol pentru sănătate.
  • Publicat:
Turele de noapte din tinerețe, un pericol pentru sănătate. Efectele se observă după 30 de ani!
Turele de noapte din tinerețe, un pericol pentru sănătate. Efectele se observă după 30 de ani!

Dacă obișnuiești să lucrezi foarte mult sau turele de noapte sunt o rutină pentru tine, află că acest obicei este un pericol pe termen lung, atât pentru sănătatea fizică, cât și cea mentală, arată un nou studiu.

În urma unui studiu publicat în jurnalul PLOS One s-a examinat în detaliu rolul critic pe care îl joacă locurile de muncă în sănătatea noastră, bazate pe programele de lucru, și cum pot afecta sănătatea noastră, la vârsta de 50 de ani.

Programul de lucru aglomerat sau orele de lucru neobișnuite, în afara zilei de lucru 9:00-17:00, pot fi dăunătoare pe termen lung atât pentru sănătatea fizică, cât și mentală a unei persoane, arată un nou studiu.

Studiul, în care s-au folosit date dintr-un sondaj ale americanilor cu vârste cuprinse între 22 și 49 de ani referitoare la somn, modele de sănătate și programe de lucru, a constatat că persoanele cu un model de angajare „stabil”, adică un program de lucru normal și nu în ture, mai ales în ture de noapte, stau mai bine la capitolele somn și sănătate.

Au existat, de asemenea, diferențe în cantitatea de muncă depusă de-a lungul timpului: persoanele care au lucrat în schimburi, în tinerețe, înainte de a trece la programe stabile mai târziu au avut rezultate proaste privind sănătatea și somnul. Aceste aspecte au dus la apariția depresiei, anxietății, obezității și unui risc mai mare de a suferi un accident vascular cerebral.

Conform Cleveland Clinic, lipsa somnului, care poate fi asociată cu lucrul mai multe ore, poate cauza multe probleme de sănătate pe termen scurt și lung, inclusiv tensiunea arterială ridicată și colesterolul crescut, iar riscul este mai mare pentru boli precum diabetul de tip 2.

Când munca devine un factor de stres zilnic, acestea sunt tipurile de consecințe asupra sănătății pe care te poți aștepta să le vezi peste 30 de ani.

Foto: shutterstock

Surse: 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult