Un profesor de la Harvard a numit uleiul de cocos într-un discurs la prestigioasa universitate ca fiind „unul dintre cele mai nocive alimente pe care le puteţi mânca” și ”otravă pură”. Dr. Karin Michels a vrut să tragă un semnal de alarmă în privința consumului de ulei de cocos.
Profesorul de la Harvard a menționat că unele așa-zise ”superalimente” nu este necesar să le consumăm, deoarece în dieta noastră se află multe alte produse alimentare suficient de nutritive pe care le consumăm în fiecare zi. Printre acestea se numără morcovii, cireșele și caisele, motiv pentru care consideră că ”suntem suficient de aprovizionați”.
În ultimii ani, uleiul de cocos a stârnit numeroase controverse, deși studiile arată că are numeroase beneficii pentru sănătatea generală, dar și pentru sănătatea pielii și părului, mai ales că este o formă sănătoasă de grăsime. Există multe persoane care aleg să gătească cu uleiul de cocos sau chiar să îl adauge în cafeaua de dimineață pentru a o îndulci. Dr. Michels însă, atrage atenția asupra efectelor negative ale uleiului de cocos.
De asemenea, Fundaţia British Heart(BHF) a declarat că nu există studii de o calitate superioară care să ateste beneficiile acestui aliment în comparaţie cu celelalte grăsimi saturate, dar și că este mai indicat să consumăm grăsimi nesaturate precum uleiurile vegetale. Un alt aspect pe care specialiștii l-au punctat a fost faptul că acest ulei conține aproximativ 86% grăsimi saturate, ceea ce înseamnă cu aproximativ o treime mai mult decât untul, care conține 52% grăsimi.