Uleiurile “sănătoase” s-ar putea să nu fie chiar atât de bune

Anumite uleiuri vegetale s-ar putea să îţi scadă colesterolul dar să nu îţi protejeze neapărat inima.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Uleiurile “sănătoase” s-ar putea să nu fie chiar atât de bune

Anumite uleiuri vegetale s-ar putea să îţi scadă colesterolul, dar să nu îţi protejeze neapărat inima.

Cercetătorii canadieni afirmă că înlocuirea grăsimilor săturate cu uleiul de şofran, de exemplu, sau cu margarina aşa-zis sănătoasă (făcută adesea din ulei de porumb), poate de fapt să crească riscul apariţiei bolilor cardiovasculare grave.

Aceste uleiuri vegetale sunt într-adevăr bogate în acizi graşi Omega 6 care, potrivit specialiştilor ar avea o influenţă în apariţia inflamaţiilor din corp, dar foarte scăzute în Omega 3, care au proprietăţi anti-inflamatorii pentru organism.

Consumul frecvent de Omega 3 te ajută să-ţi menţii o greutate ideală, să ai un sistem imunitar puternic, să scapi de excesul de colesterol şi să-ţi protejezi inima de efectele negative ale poluării şi ale altor factori de risc implicaţi în afecţiunile cardiovasculare.

Consumatorii sunt practic sfătuiţi să includă în dieta lor atât surse de Omega 6 cât şi Omega 3, astfel încât să existe un echilibru între cele două.

Autor: Iulia Pocol
Sursa: CNN

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandări:
De ce să nu consumi pâine cu brânză! Avertismentul Mihaelei Bilic
De ce să nu consumi pâine cu brânză! Avertismentul Mihaelei Bilic
Impactul căștilor audio asupra auzului tinerilor! Cum afectează creierul
Impactul căștilor audio asupra auzului tinerilor! Cum afectează creierul