Un antrenor de fitness s-a stins din viață, după ce a băut echivalentul a 200 de cești de cafea. Ce a consumat, de fapt, bărbatul

  • Publicat:
Un antrenor de fitness s-a stins din viață, după ce a băut echivalentul a 200 de cești de cafea. Ce a consumat, de fapt, bărbatul

Un bărbat din Marea Britanie a murit din cauza unei supradoze de cofeină după ce a băut un amestec care conținea echivalentul în cofeină a câteva sute de cești de cafea, scrie livescience.com.

Bărbatul a luat o doză fatală de cofeină fără să își dea seama

Bărbatul de 29 de ani, Tom Mansfield, era antrenor personal și comandase un pachet de 100 de grame de pudră de cofeină pentru a-l folosi în shake-uri pe care le folosea ca suplimente. Totuși, atunci când a măsurat pudra pe un cântar, a făcut o eroare care a dus la consumarea unei doze fatale de cofeină.

Doza recomandată de pudră de cofeină era între 60 și 300 de miligrame, dar cântarul folosit de Mansfield avea o greutate de pornire de 2 grame. Acest lucru a însemnat că Mansfield a ajuns să consume câteva grame de pudră, echivalentul a până la 200 de cești de cafea. Imediat după ce a consumat băutura pe 5 ianuarie 2021, Mansfield și-a prins pieptul și a spus că inima îi bate repede. Apoi a început să facă spume la gură, iar soția sa a chemat o ambulanță. Mansfield a fost dus la spital după ce a suferit un stop cardiac și a fost declarat mort în aceeași zi.

Legistul a constatat că Mansfield avea un nivel de cofeină în sânge de 392 mg pe litru. Nivelul tipic de cofeină după consumul unei cești de cafea este de aproximativ 2 până la 4 mg pe litru. 

Suplimentele pudră pe bază de cofeină sunt foarte periculoase

Pudrele de cofeină pot fi periculoase deoarece sunt mult mai puternice decât băuturile care conțin cofeină, cum ar fi cafeaua. În 2015, Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA a avertizat mai multe companii care vindeau pudra că produsele lor reprezentau un „risc semnificativ sau nerezonabil de îmbolnăvire sau vătămare pentru consumatori,” a scris anterior Live Science. Agenția a menționat că poate fi dificil pentru consumatori să măsoare corect o doză sigură de pudră de cofeină. De exemplu, pentru a măsura 50 mg de pudră folosind o linguriță de un sfert, un consumator trebuie să umple doar 6% din linguriță. „Diferența dintre o cantitate sigură și o doză toxică de cofeină în aceste produse pure sub formă de pudră este foarte mică,” a spus agenția.

În cazul lui Mansfield, compania care a vândut produsul de cofeină sub formă de pudră nu a inclus o linguriță pentru măsurare la momentul decesului lui Mansfield; dar acum marca include o linguriță. Legistul a spus că dacă lingurița ar fi fost disponibilă la acel moment, Mansfield ar fi fost probabil în viață.

Sursă foto: Shutterstock

CITEȘTE ȘI: Un copil de 14 ani a murit după ce a mâncat chipsuri picante. Ce s-a întâmplat, de fapt

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc