Un britanic care a consumat 10 litri de apă în fiecare zi timp de doi ani a fost diagnosticat cu o tumoră pe creier. La început, medicii au crezut că are diabet, notează Mirror.
În vârstă de 41 de ani, Jonathan Plummer, un britanic din Falmouth, Cornwall, a descoperit o formațiune la nivel cranian după ce a mers la medicul său de familie și la un medic nefrolog. Acesta a fost supus unui test oftalmologic, urmat de o scanare RMN la spital, care l-a diagnosticat cu o tumoare pe creier. Tumoarea s-a dezvoltat în glanda hipofiza, ceea ce explica setea constantă.
Citește și: Când este indicat RMN-ul și ce afecțiuni diagnostichează?
„Am simțit o sete constantă pe care nu am putut să o potolesc. A fost o perioadă îngrozitoare care m-a făcut să pierd zile de lucru la un moment dat și am avut parte de o oboseală extremă. Am fost devastat. Tumoarea îmi creștea pe glanda hipofiză – ceea ce îmi provoca nevoia de a bea apă tot timpul”, a declarat acesta.
Jonathan a fost supus la 30 de reprize de radioterapie intensă după ce tumora s-a dezvoltat în glanda hipofiză (care face parte din sistemul endocrin), ceea ce afectează retenția de apă.
Operația nu era o opțiune, așa că am fost pus pe steroizi pentru a reduce presiunea tumorii din creierul meu”, a mai menționat bărbatul.
Cu toate acestea, vindecarea a venit și cu un preț. Acum, bărbatul va trebui să urmeze un tratament pe viață.
Acum Jonathan face parașutism cu scopul de a strânge bani pentru cercetarea tumorilor cerebrale. Până acum a adunat 380 de lire sterline pentru a-i ajuta pe cei aflați în situația lui, potrivit Mirror.
Citește și: Cum se manifestă cancerele de cap și gât și cum trebuie tratate?
FOTO: Shutterstock