Un bărbat a trăit aproape 100 de zile sub apă, în cadrul unui experiment. Ce modificări uluitoare a suferit corpul său

  • Publicat:
Un bărbat a trăit aproape 100 de zile sub apă, în cadrul unui experiment. Ce modificări uluitoare a suferit corpul său

Un bărbat a realizat o performanță istorică, trăind timp de 100 de zile sub apă. În mai 2023, Joseph Dituri a devenit cunoscut pentru cea mai lungă perioadă petrecută sub apă fără depresurizare.

Viața subacvatică de 100 de zile

Anul trecut, Joseph Dituri a petrecut peste 74 de zile într-o capsulă situată pe fundul unei lagune de 10 metri adâncime din Key Largo, Florida. Acest record mondial nu l-a satisfăcut pe cercetătorul american, care a decis să continue experimentul și să rămână sub apă cel puțin 100 de zile.

În vârstă de 56 de ani și profesor la o universitate din Florida, Joseph studiază efectele expunerii pe termen lung la presiune extremă asupra corpului uman. În locuința sa subacvatică de 9 metri pe 9, el a descoperit o specie nouă de organism celular, studiată acum de microbiologi.

Pe parcursul șederii subacvatice, din martie până în iunie 2023, Joseph Dituri a fost monitorizat de alți cercetători și a continuat să predea studenților săi online. Motivul acestui sacrificiu a fost studierea unui nou medicament pentru livrarea oxigenului în corp sub presiuni ridicate, cu scopul de a dezvolta noi vase de sânge. După 30 de zile, a fost identificată o specie nouă de organism unicelular, acum analizată de microbiologi. Din camera sa subacvatică, Joseph a oferit și interviuri, explicând că această specie a fost mereu prezentă, dar nevăzută până acum.

Întinerirea din adâncuri

Joseph Dituri a observat îmbunătățiri semnificative în sănătatea sa, inclusiv telomeri mai lungi, structuri cromozomiale asociate cu longevitatea. După 100 de zile sub apă, s-a simțit cu 20 de ani mai tânăr.

„Aveam 56 de ani. Vârsta mea biologică era de 44 de ani. Când am ieșit din apă, vârsta mea biologică era de 34 de ani. Telomerii mei s-au alungit. De fapt, am întinerit în timp ce eram sub apă”, a declarat Joseph Dituri pentru WKMG News.”

Sursă foto: envato

CITEȘTE ȘI: Descoperire istorică: mormântul unui om „foarte, foarte puternic” a fost găsit în Suedia. Ce se afla lângă bărbat

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”