Un bărbat bolnav de cancer și aflat în fază terminală s-a vindecat atunci când a aflat că fiica sa de doar 4 ani se confruntă aceeași boală

  • Publicat:
  • Actualizat:
Un bărbat bolnav de cancer și aflat în fază terminală s-a vindecat atunci când a aflat că fiica sa de doar 4 ani se confruntă aceeași boală

John, din South Shields, a fost diagnosticat cu cancer de sânge la vârsta de 18 ani. În ciuda șanselor, el a supraviețuit cancerului în fază terminală, devenind astfel unul dintre cei mai longevivi supraviețuitori ai cancerului din Marea Britanie.

Viața i-a fost dată din nou peste cap, exact la un deceniu după ce i s-a spus că are cancer, când fetița lui, Donna, a primit același diagnostic la vârsta de doar patru ani.

„Nici în cele mai urâte coșmaruri nu mi-am imaginat că și Donna se va îmbolnăvi de cancer”, spune tatăl, acum în vârstă de 67 de ani.

Bărbatul își amintește cu nostalgie momentul în care a aflat că are cancer. Aflat la serviciu, s-a prăbușit într-o zi și a fost transportat de urgență la spital. Acolo a fost diagnosticat cu limfom.

„Am auzit un medic debutant spunând că am limfom și mi-am dat seama imediat ce se întâmplă”, a spus John care citise un articol despre Richard Tonge, o celebritate care la vremea aceea fusese diagnosticată la rândul său cu limfom Hodgkin.

Trei ani de chimioterapie și radioterapie

Abia când John a cerut îngrijiri de specialitate la Newcastle General Hospital și-a dat seama de severitatea bolii sale. Au urmat trei ani de chimioterapie și radioterapie pentru bărbat.

„A fost destul de brutal în anii 1970”, a continuat el. „Îmi târam picioarele de-a lungul coridorului pentru a merge la vizitele medicale periodice…”.

La scurt timp, doctorii i-au dat o veste grozavă lui John, care intrase în remisie.

S-a căsătorit și, deoarece tratamentul îl lăsase în imposibilitatea de a avea copii în mod natural, el și soția lui au înfiat un copil de doi ani pe nume Donna.

„În sfârșit, aveam o familie și viața la care visam ani de zile”, a spus el.

Dar doi ani mai târziu, Donna a observat un nod pe braț. Când nu a răspuns la antibiotice, John a dus-o direct la A&E. O biopsie a arătat că și ea avea cancer de sânge: „Mi s-a frânt inima pentru că știam exact cu ce se confruntă”, și-a amintit el.

După șase săptămâni de chimioterapie, medicii l-au sfătuit John să își ia fetița acasă pentru a se bucura de timpul ce le-a mai rămas. Însă, Dumnezeu i-a binecuvântat cu o altă minune: Donna a intrat și ea într-o remisie spontană.

„Medicii nu au avut nicio explicație, așa cum s-a întâmplat și în cazul meu”, a încheiat John.

Recent pensionat, John a scris și o carte – Memoriile unui supraviețuitor de cancer –  care a câștigat locul al treilea la Premiile New York Book Festival 2023. Este, de asemenea, nominalizat la London Book Festival Awards 2024 și New England Book Festival Awards 2024.

Citește și: Bolnavă de cancer în stadiu terminal, Shannen Doherty a luat o decizie radicală. Actrița nu mai are mult de trăit

FOTO: Shutterstock | SURSA: Mirror

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc