Un copil de 14 ani a murit după ce a mâncat chipsuri picante. Ce s-a întâmplat, de fapt

  • Publicat:
Un copil de 14 ani a murit după ce a mâncat chipsuri picante. Ce s-a întâmplat, de fapt

Un băiat de 14 ani a murit în urma participării la o provocare populară care presupunea consumul de chipsuri ultra-picante produse de Paqui. Aceste chipsuri conțin un compus chimic foarte iute, derivat din ardei iute.

Conform Biroului de Medicină Legală din Massachusetts, Harris Wolobah a murit din cauza unui atac de cord în septembrie anul trecut, după ce a mâncat un chips extrem de iute ca parte a provocării „One Chip Challenge”. Harris avea o malformație cardiacă congenitală, ceea ce l-a făcut și mai vulnerabil. Chipsul ultra-picant de la Paqui includea ardei din soiurile Carolina Reaper și Naga Viper, renumiți pentru iuțeala lor extremă.

Reacția companiei Paqui

În urma acestui incident tragic, Paqui a decis să retragă voluntar produsul de pe piață. Chipsurile erau vândute într-o cutie în formă de sicriu și erau destinate consumului exclusiv de către adulți. Totuși, s-a observat că tot mai mulți copii au început să consume aceste chipsuri, ignorând avertismentele de pe ambalaj.

Biroul de Medicină Legală a confirmat că Harris Wolobah a suferit un stop cardiorespirator după ce a ingerat o substanță alimentară cu o concentrație mare de capsaicină. Capsaicina este compusul chimic care dă iuțeala ardeilor și este prezentă în cantități foarte mari în ardeii Carolina Reaper și Naga Viper. Carolina Reaper este aproape la fel de iute ca spray-ul cu piper, iar Naga Viper poate atinge până la 1,2 milioane de unități Scoville, măsura intensității iuțimii.

Implicațiile consumului de alimente ultra-picante

Acest incident subliniază riscurile asociate cu consumul de alimente extrem de picante, în special pentru persoanele cu probleme medicale preexistente. Consumatorii trebuie să respecte avertismentele producătorilor și să fie conștienți de potențialele pericole. În plus, acest caz ridică întrebări despre responsabilitatea companiilor în promovarea produselor lor și despre modul în care acestea pot preveni accesul copiilor la produse destinate exclusiv adulților.

Este esențial ca părinții și educatorii să discute cu copiii despre riscurile provocărilor online și despre importanța consumului responsabil. Provocările aparent inofensive de pe internet pot avea consecințe grave, iar informarea corectă poate salva vieți.

Sursă foto: Shutterstock

CITEȘTE ȘI: Ce s-a întâmplat, de fapt, cu fetița de 4 ani care a murit după ce a consumat pește de Florii! DSVSA a făcut anunțul

Urmărește CSID.ro pe Google News