Un studiu prezentat la Federaţia Societăţilor Americane de Biologie Experimentală arată că un consum de doar jumătate de mango pe zi ar putea preveni mult-temuta boală a secolului 21 – diabetul.
Autorul studiului, Edralin Lucas, explică: pe parcursul celor 3 luni de studiu, participanţii, persoane adulte obeze, au mâncat în fiecare zi câte o jumătate de mango, iar la finalul perioadei s-a putut observa o scădere semnificativă a nivelului de zahăr din sânge.
Efectul fructului de mango asupra glucozei poate fi explicat prin prezenţa polifenolilor din compoziţie, care pot inhiba dezvoltarea celulelor de grăsime şi pot reduce mărimea lor. De asemenea, mango este bogat în fibre, acţionând astfel împotriva absorbţiei exagerate de zahăr în sânge.
Deşi studiul este unul preliminar, aşteptându-se experimente de mai mare anvergură pentru a dovedi cu precizie maximă efectele benefice ale fructului de mango, trebuie să ţinem cont că acest fruct tropical este unul extrem de sănătos: are doar 135 de calorii şi este o sursă ideală pentru potasiu, vitamina A şi C.