Un medic a descoperit secretul tinereții. Care sunt cele 4 reguli alimentare pe care le urmează cu sfințenie

  • Publicat:
Un medic a descoperit secretul tinereții. Care sunt cele 4 reguli alimentare pe care le urmează cu sfințenie

Dr. Michael Roizen, anestezist și doctor în wellness, a devenit cunoscut în domeniul îmbătrânirii sănătoase. Expertul susține că și-a redus vârsta biologică cu până la 20 de ani.

Regulile alimentare de la care nu se abate sub nicio formă expertul

1. Dr. Michael Roizen ține dieta mediteraneană care constă, în principal, în alimente integrale, cum ar fi fructele și legumele, leguminoasele, proteinele și lactatele cu conținut scăzut de grăsimi. În același timp, limitează carnea roșie, alimentele procesate și alcoolul.

Citește și: Dieta mediteraneană, adoptată în prezent de milioane de oameni, descoperită acum 4.000 de ani. Cercetările au demonstrat mitul longevității

Dieta mediteraneană pas cu pas:

  • Alimente pe care să le consumi: fructe, legume, nuci, seminţe, verdeţuri, cartofi, cereale întregi, pâine, ierburi şi condimente, peşte, fructe de mare şi ulei de măsline extra virgin;
  • Alimente pe care să le consumi moderat: carne de pui, ouă, iaur şi brânză;
  • Alimente pe care să le consumi foarte rar: carnea roşie;
  • Alimente pe care să le eviţi: băuturile cu îndulcitori, zahăr, carnea procesată, cereale şi uleiuri rafinate.

2. Roizen ia cea mai importantă masă a zilei la prânz și mănâncă foarte puțin. La cină, de exemplu, consumă doar o salată. Medicul spune că nu poate dormi bine după o masă grea. „Mă simt rău a doua zi”.

3.  Roizen urmează, de asemenea, dieta longevității, creată de Valter Longo, un profesor de gerontologie și director al Institutului de Longevitate de la Universitatea din California de Sud. El ține această dietă de șapte ani. În esență aceasta constă în restricționarea caloriilor cinci zile pe lună pentru a imita efectele postului.

4. Dr. Michael Roizen ține post intermitent, mâncând între 11.00 și 19.00  în fiecare zi. „Mă simt grozav și foarte energic. Dorm mult mai bine și par să am mult mai multă energie”, a mărturisit el.

Postul intermitent este o practică în care alternezi perioade de alimentație normală cu perioade de restricție calorică sau de abstinență alimentară. Există mai multe tipuri de post intermitent, printre care se numără postul în zile alternative, postul cu întreruperi de 16/8 (adică consumul de alimente într-o fereastră de 8 ore și abstinența totală sau restricția calorică în restul celor 16 ore), și alte variante.

3 rețete rapide și sănătoase pentru postul intermitent, AICI.

Citește și: Dr. Cezar îți explică exact cum slăbești cu Postul Intermitent. VIDEO pe grupul de WhatsAPP „Altceva cu Adrian Artene”

FOTO: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Stenoza de arteră carotidă internă – tratamentul minim invaziv prin plasare de stent carotidian