Un român investeşte aproximativ 500 de euro pe implantul dentar

Datele Eurobarometru în domeniul sănătăţii dentare arată că România se află pe locul 7 în clasamentul oamenilor cu probleme dentare.
  • Publicat:
Un român investeşte aproximativ 500 de euro pe implantul dentar
FOTO: profimediaimages.ro / Un român investeşte aproximativ 500 de euro pe implantul dentar

La capitolul sănătate, România nu stă deloc bine, fiind una dintre ţările europene ale cărei populaţii cu cel mai scăzut nivel din acest punct de vedere. La nivel mondial, ne clasăm pe locul 7 în TOP-ul ţărilor cu oameni grav afectaţi din punct de vedere stomatologic, arată datele Eurobarometru în domeniu.

”România este surprinzătoare în cel mai adevărat sens al cuvântului”, spune medicul implantolog Lorelei Nassar. ”Suntem în secolul XXI, dar peste 30 % dintre români si-au pierdut toţi dinţii naturali. Soluţia? Implanturile. Numărul pacienţilor care solicită un astfel de tratament s-a dublat, chiar triplat în ultimii doi ani. Femeile sunt mai deschise spre inovaţie şi schimbare şi se decid mai repede să apeleze la intervenţii care să le îmbunţăţească viaţa şi aspectul fizic şi psihic.”, punctează chirurgul implantolog Nassar.

În România, există peste 12.000 de clinici şi cabinete stomatologice care livrează tratamente stomatologice, dintre care doar 10% practică implanturile. Pentru o astfel de procedură, un român investeşte aproximativ 500 de euro, ceea ce duce la un estimat de peste 107 milioane de euro pe care îi vor investi românii în anul 2020 în implanturi dentare.

La nivel mondial există aprox 190 de tipuri de implanturi din care se vând cam 25 de milioane de bucăţi. Investiţia unui medic care vrea să fie un bun implantolog se ridică la cel puţin 15.000 de euro ( aparatură şi cursuri).

În România, implanturile reprezintă cam jumătatea din valoarea cifrei de afaceri pe care o generează o clinică stomatologică şi reprezintă o investiţie ridicată pentru un pacienţi, de aceea aceştia apelează de foarte multe ori la sisteme de creditare bancară care să le susţină investiţia în sănătatea lor orală.

Urmărește CSID.ro pe Google News