Usturoiul ar putea inlocui medicamentele de scadere a tensiunii arteriale

Usturoiul ar putea inlocui medicamentele de scadere a tensiunii arteriale
  • Publicat:
Usturoiul ar putea inlocui medicamentele de scadere a tensiunii arteriale
Usturoiul ar putea inlocui medicamentele de scadere a tensiunii arteriale

Consumul regulat de usturoi poate contribui la scaderea tensiunii arteriale, acesta avand aceleasi proprietati ca unele medicamentele pentru combaterea hipertensiunii, potrivit unui studiu publicat in BMC Cardiovascular Disorders.

Cercetatorii australieni au analizat 11 studii realizate la nivel international, in care pacientilor le-au fost administrate suplimente de usturoi, sub forma de pudra, pentru perioade cuprinse intre trei si cinci luni, informeaza dailymail.co.uk .

Specialistii au descoperit ca participantii, care la inceputul studiului sufereau de hipertensiune arteriala, au inregistrat o scadere a presiunii sangelui dupa ce au consumat usturoi zilnic. In unele cazuri, efectele au fost similare cu cele obtinute cu ajutorul medicamentelor destinate scaderii presiunii sangelui, precum agentii betablocanti sau inhibitorii ACE (enzima de conversie a angiotensinei), potrivit doctorului Karin Ried, de la Universitatea Adelaide, din Australia de Sud.

Numai in Marea Britanie, peste 16 milioane de persoane sufera de hipertensiune arteriala si mult mai multi oameni sufera de aceasta boala fara a fi constienti de existenta ei. In cazul in care boala nu este tratata, exista riscul producerii infarctului si a accidentelor cerebrale. Medicii recomanda ca pacientilor sa micsoreze consumul de sare, sa previna obezitatea si sa faca sport.

Ried, coordonatorul echipei de cercetatori care a realizat studiul, a indicat ca voluntarilor li s-au administrat doze de praf de usturoi cuprinse intre 600 si 900 de miligrame, echivalentele unor cantitati de 3,6 – 4 miligrame de ingredient activ al usturoiului, alicina (substanta responsabila de mirosul specific). Un catel de usturoi proaspat contine intre 5 si 9 miligrame de alicina. Cercetatorii vor efectua mai multe studii pentru a stabili daca, in timp, suplimentele de usturoi ar putea avea efecte asupra bolilor cardiace.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Injectii de slabit cu lecitina
Injectii de slabit cu lecitina