Vedetele colindă pentru copiii săraci din România!

Pavel Bartoş, Cabral, Oana Cuzino, Daniela Nane, Adrian Nour şi Trio Zamfirescu se alătură campaniei „Colindător de Viitor” iniţiată de Fundaţia World Vision România pentru a susţine programul de dezvoltare comunitară Donator de Viitor.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Vedetele colindă pentru copiii săraci din România!

Pavel Bartoş, Cabral, Oana Cuzino, Daniela Nane, Adrian Nour şi Trio Zamfirescu se alătură campaniei „Colindător de Viitor” iniţiată de Fundaţia World Vision România pentru a susţine programul de dezvoltare comunitară Donator de Viitor.

Lansat în octombrie 2013 ca proiect pilot în judeţul Dolj, programul se extinde în acest moment în toate judeţele în care World Vision îşi desfăşoară activitatea – Vaslui, Vâlcea, Cluj şi Ialomiţa, venind astfel în sprijinul copiilor români din mediul rural, acolo unde riscul de sărăcie este de trei ori mai mare decât în mediul urban.

Concret, Pavel Bartoş, Cabral, Oana Cuzino, Daniela Nane, Adrian Nour şi Trio Zamfirescu cânta câte un colind special adaptat pentru această campanie, arătând tuturor românilor că fiecare copil, indiferent că locuieşte la ţară sau la oraş, are nevoie de şanse egale în viaţă, iar cu sprijinul potrivit, orice copil poate avea viitorul pe care şi-l doreşte. 

În prag de Sărbători vedetele vor încuraja românii să ajute aceşti copii, devenind donatori pentru ei, şi astfel să contribuie la un viitor mai bun pentru aceştia. Până în prezent World Vision România are o comunitate de aproape 700 de donatori individuali şi îşi propune să obţină 1.000 până la sfârşitul anului.

VIDEO – Vedetele colindă pentru copiii săraci ai României

Ce spun cei care susţin campania?

„Atunci când se naşte un copil el aşteaptă să fie iubit, să fie protejat şi toţi cei dragi lui să fie aproape de el, iar atunci când vin sărbătoriile, Moş Crăciun să vină şi la el cu daruri. Asta înseamnă o copilărie normală la care orice copil are dreptul! Din păcate sunt atât de mulţi copii care nu au parte de aşa ceva! Din fericire suntem noi, cei din jurul lor, care putem schimba câte ceva ca lor să le fie mai bine. De aceea am decis să mă implic în această campanie. Ştiu cât de mult înseamnă pentru ei un zâmbet, o strângere în braţe şi venirea lui Moş Crăciun, asta pentru că şi eu am fost copil, iar acum sunt tată şi chiar cred în Moş Crăciun. Ştiu bine că şi voi credeţi în Moş Crăciun, aşa că vă aşteptam alături de noi!” a declarat Pavel Bartoş, gazda emisiunii Vocea României de la Pro TV.


„De multe ori din faţa televizorului lucrurile nu par să fie aşa grave în România. De multe ori, de pe canapea, copiii României care n-au ce mânca sau n-au unde dormi, nu se văd, ei nu există. Sau cel puţin ne prefacem că această problemă nu este a noastră, când de fapt ştim foarte bine că cei mici sunt responsabilitatea noastră, a tuturor. Trebuie să ne asigurăm că au ce mânca, unde dormi şi că nu-şi irosesc copilăria atât de preţioasă. Cred că fiecare dintre noi poate ajuta într-un fel sau altul. Trebuie doar să vrei”, a declarat Cabral Ibacka, gazda emisiunii „Microfoniştii” de la Pro FM.

„Mi se pare inadmisibil că unul din cinci copii cu vârsta de până la 5 ani din mediul rural nu a fost la medic niciodată în ultimul an. Aşa cum ştim cu toţii, sănătatea este cel mai preţios lucru pe care îl avem. Nimic nu mai contează dacă nu eşti sănătos. Acestor copii li se răpeşte şansa la o dezvoltare armonioasă pentru viitor. Dacă nu facem ceva acum, mâine poate fi prea târziu pentru unii dintre ei. Am hotărât să colind pentru un viitor sănătos pentru aceştia”, a declarat Oana Cuzino, gazda emisiunii Ce se întâmplă doctore? de la Pro TV.


„Mi se pare trist să nu-ţi poţi urma visul. Mulţi copii pierd trenul vieţii pentru că au stat în gara unei copilării necăjite prea mult timp. Au muncit zi lumină, i-au crescut pe fraţi, au avut grijă de gradină şi de gospodărie, dar n-au avut şansa să afle ce domeniu le place mai mult şi la ce sunt cu adevărat talentaţi. Când eram mică am avut parte de toată susţinerea din partea părinţilor şi de toate condiţiile. Am putut să învăţ, să-mi dezvolt  potenţialul şi să-mi urmez visul. Vreau să contribui la binele din viitorul acestor copii, pentru că sunt copii buni şi harnici, care învaţă bine şi care au aptitudinile necesare pentru a-şi împlini visele. Cu mult ajutor de la Dumnezeu şi cu atât de puţin de la noi”, a declarat actriţa Daniela Nane.

“Cred că e foarte important să-ţi poţi urma chemarea în viaţă. Fiecare dintre noi o are. Însă nu fiecare are şansa să o descopere. Eu am avut şansa să cresc într-un mediu în care m-am putut dezvolta şi în care într-un final să ajung la Vocea României. Poate şi printre aceşti copii săraci din România se află următoarea Voce. Însă dacă nu-i sprijinim nu o să aflăm niciodată. Mă uit la fetiţa mea şi îmi doresc ca ea să crească într-o lume în care toţii copii să poate să-şi atingă potenţialul maxim. Voi colinda pentru aceşti şi pentru viitorul lor”, a declarat Adrian Nour, finalist în ultimul sezon al emisiunii Vocea României de la Pro TV.

„De când eram mici ne-am dat seama că suntem făcuţi pentru a cânta la chitara. Împreună cu fraţii mei, Georgeta şi Ionuţ, şi a celor care ne-au susţinut, am muncit şi am reuşit să arătăm României că avem talent şi că putem fi printre cei mai buni. Am câştigat toate competiţiile de chitară din ţara noastră. Dar asta nu se întâmpla dacă cineva nu credea în noi şi nu ne susţinea. Acum a venit rândul nostru să-i ajutăm pe acei copii care poate într-o bună zi vor fi viitoarele talente ale României”, a declarat Stan Zamfirescu.

“Sărbătorile de iarnă sunt un prilej nemaipomenit să ne aducem aminte de umanitatea din noi, de bunătate până la urmă, de gesturi frumoase faţă de semenii noştri. Împreună cu Pavel Bartoş, Cabral, Oana Cuzino, Daniela Nane, Adrian Nour şi Trio Zamfirescu, prietenii noştri, familia, colegii şi toţi ce dragi, am început campania „Colindător de Viitor”, ca să spunem tuturor românilor că aceşti copii din mediul rural, visează şi ei să fie doctori, avocaţi, pictori, astronauţi, etc, ca orice alt copil. Vrem ca printr-un gest simplu, precum colindatul, să punem cu toţii umărul la îndeplinirea acestor dorinţe”, a declarat Oana Serban, PR  & Communications Manager World Vision România.

România are cei mai săraci copii din Uniunea Europeană

Conform studiului “Bunăstarea Copilului in Mediul Rural” realizat de World Vision, România continuă să aibă cei mai săraci copii din Uniunea Europeană, iar jumătate dintre aceştia locuiesc în mediul rural. Copiii de aici provin din familii sărace, cu un singur tip de venit, având adesea doar alocaţia copiilor sau un venit social. Pentru copii din mediul rural, munca şi nu joaca sau educaţia este preocuparea lor zilnică. Cei mici merg adesea la culcare flămânzi şi se simt marginalizaţi în comunitate şi chiar în familia din care provin.
Acelaşi studiu mai arată că sărăcia acestor copii înseamnă: nutriţie precară, resurse limitate pentru participarea şcolară, acces limitat la servicii, marginalizare, rezultate şcolare slabe,  toate acestea având un impact semnificativ asupra dezvoltării şi evoluţiei lor pe tot parcursul vieţii. Programul Donator de Viitor îşi propune să schimbe destinele acestor copiii şi să le ofere motive să spere că viaţa lor poate urma un alt curs, diferit de cel al părinţilor lor.

Cum lucrează World Vision pentru a scoate din sărăcie copiii României?

Fundaţia World Vision România lucrează împreună cu comunităţile pentru a rezolva problemele cu care se confruntă aceştia astfel încât membrii ei să devină capabili să-şi îngrijească mai bine copiii. Programele World Vision de dezvoltare comunitară se desfăşoară pe termen lung, cu focus pe educaţie şi reducerea abandonului şcolar, sănătate şi protecţia copilului, agricultură şi dezvoltare rurală, angajament civic şi creştin. Prin parteneriatul cu World Vision, comunitatea se transformă, iar viaţa copiilor şi a familiilor lor se schimbă în bine – copiii vor putea ajunge mai uşor la şcoala, vor avea condiţii mai bune de studiu, acces la servicii medicale de calitate şi ocazii de a ieşi în lume şi de a cunoaşte alţi oameni, iar părinţii lor vor avea mai multe oportunităţi profesionale şi antreprenoriale.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Mişcarea te ajută să dormi mai bine
Mişcarea te ajută să dormi mai bine