Consumul de suc de struguri roşii sau de vin – cu moderaţie – ar putea îmbunătăţi starea de sănătate a persoanelor supraponderale, ajutându-le pe acestea să ardă mai eficient grăsimile, aşa cum arată un nou stidiu.
Rezultatele acestuia sugerează faptul că consumul de struguri de culoare neagră, indiferent dacă mancăm fructele sau bem suc sau vin, ar putea ajuta oamenii în lupta cu obezitatea şi tulburarile metabolice asociate acesteia, cum ar fi grăsimea din ficat.
Contrar convingerilor şi contrar recomandărilor dieteticienilor, pierderea lentă în greutate nu reduce în timp gradul sau ritmul
acumularii de noi kilograme.
Autorii unui studiu recent demonstrează că scăderea mai accelerată în greutate are efecte pozitive asupra celor are au depus eforturi în acest sens, reducând rata de abandon al obiceiurilor sănătoase şi facilitând obţinerea unor rezultate mai bune.
Beneficiile nutriţionale ale noilor băuturi în vogă (ape vitaminizate, băuturi energizante sucuri fortificate cu vitamine) au fost evaluate de către oamenii de ştiinţă pentru detalierea compoziţiei de micronutrienţi a acestora.
Deşi multe dintre ele pretind că ajută sistemul imunitar, că au proprietăţi antioxidante sau chiar că susţin performanţa şi starea de bine, rezultatele cercetărilor au scos la iveală faptul că beneficiile pe care acestea le aduc sunt minore sau chiar inexistente.