Virus periculos într-o destinație populară de vacanță din Italia. Sute de oameni au ajuns DEJA la spital

  • Publicat:
Virus periculos într-o destinație populară de vacanță din Italia. Sute de oameni au ajuns DEJA la spital

Sute de turiști au ajuns la spital din cauza unui virus, cel mai probabil transmis prin apă. S-a întâmplat în stațiunea Torri del Benaco din Italia, situat pe lacul Garda.

Peste 900 de cazuri au fost înregistrate în acest oraș, un loc de vacanță popular pentru turiștii italieni și străini, și se suspectează că virusul s-a răspândit prin intermediul alimentării cu apă potabilă din localitate.

Un virus transmis prin apă ar fi cauza

O epidemie de norovirus în orașul Torri del Benaco din nordul Italiei, situat pe lacul Garda, a dus la spitalizarea a peste 300 de persoane și a provocat multor altora diaree, vărsături, crampe, febră și greață, potrivit autorităților italiene.

Norovirusul este un virus extrem de contagios care cauzează gastroenterită, o inflamație a tractului digestiv. Acesta este cunoscut și sub denumirea de „gastroenterită virală” sau „boala vomei”.

Norovirusul este rezistent și se răspândește ușor, în special în medii aglomerate, cum ar fi școlile, restaurantele, navele de croazieră și centrele de îngrijire a sănătății.

Primarul din Torri del Benaco le recomandă locuitorilor să fie precauți

Presa locală italiană speculează că epidemia este legată de nivelul ridicat al apei din lac în urma ploilor abundente din ultima perioadă, care au cauzat supraaglomerarea sistemului de canalizare. Totuși, aceste rapoarte nu au fost încă confirmate oficial.

Nu folosiţi apa de la reţea pentru uz personal sau alimentar. Acea apă nu trebuie folosită pentru gătit sau pentru spălarea alimentelor”, a declarat el.

Igiena, eficientă în prevenția transmiterii virusului

Spălarea mâinilor cu apă și săpun este o metodă eficientă pentru reducerea transmiterii agenților patogeni norovirus. Produsele cu alcool (≥62% alcool izopropilic) pot fi folosite ca adjuvant, dar sunt mai puțin eficiente decât spălarea mâinilor, deoarece norovirusul nu are o înveliș viral lipidic.

Citește și: Norovirus: cum se transmite, care sunt cele mai comune simptome și ce tratament trebuie să urmezi?

FOTO: PROFIMEDIA, SURSA: ABC NEWS

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc