Potrivit cercetatilor, vitamina D joacă un rol deosebit de important în reducerea riscului de scleroză multiplă. Iată și explicația!
Scleroză multiplă este o boală ce afectează creierul, măduva spinării și nervii optici. Este o maladie autoimună, în care sistemul imunitar atacă mielina – teaca ce de formează în jurul fibrelor nervoase pentru a le proteja – provocând astfel întreruperi ale semnalelor în sistemul nervos central (în comunicare, mai exact).
Pacienții cu scleroză multiplă au semnalat simptome precum:
Persoanele cu un nivel mai mare de vitamina D în sânge sunt mai puțin expuse la apariția sclerozei multiple, potrivit unui studiu din 2018 realizat de Neurology and Therapy.
Femeile (îndeosebi) care consumă aproximativ 700 unități de vitamina D/zi au o incidență a bolii cu 33% mai mică decât cele care au consumat zilnic mai puțină vitamina D.
Citește și: Ce riști dacă iei mai mult de 10.000 UI de vitamina D?
Astfel, cercetările sugerează faptul că deficitul de vitamina D este prevalent la populațiile cu scleroză multiplă.
O persoană obișnuită trebuie să consume 5.000 de unități de vitamina D3 (nu D2) zilnic.
Aportul de vitamina D luat din expunerea la soare poate fi insuficient. Nici alimentația nu este o sursă suficientă de vitamina D, spun medicii.
Luând un supliment premium de vitamina D cu 5.000 UI de D3/zi, îi oferi corpului tău cea mai bună șansă posibilă de a atinge un nivel cu adevărat optim al vitaminei D.
Citește și: Vitamina D3 – multiple beneficii pentru organism