Nu mai este un secret faptul că o dietă echilibrată și bogată în vitamine care provin din fructe și legume ne poate ajuta să ducem o viață sănătoasă mai ales odată cu înaintarea în vârstă și, totodată, îți oferă o stare de bine. Din fericire, vitamina C are efecte promițătoare asupra sănătății noastre.
O nouă cercetare publicată în jurnalul Frontiers in Nutrition arată că dacă se consumă o cantitate mai mare dintr-o anumită vitamină putem reduce riscul apariției multor tipuri de cancer și chiar reducem șansele de a fi predispuși la acest diagnostic.
Cercetătorii au descoperit că vitamina C a fost asociată cu un risc scăzut pentru 11 tipuri de cancer: de vezică, de sân, endometrial, de esofag, gastric, de plămân, pancreatic, de prostată, renal, tumori cervicale și gliom. În plus, consumul de vitamina C a fost asociat și cu reducerea apariției totale a cancerului. Studiul a analizat rezultatele a 3,562 articole științifice care examinau legătura dintre consumul de vitamina C și incidența la anumite tipuri de cancer.
De multe ori, suplimentele de vitamine și minerale nu oferă aceleași beneficii ca alimentele pe care le consumăm. Vitamina C provine din fructe și legume, care conțin totodată fibre și alte numeroase vitamine, minerale, antioxidanți și fitochimicale benefice sănătății noastre.
Când vine vorba de reducerea riscului de cancer este foarte important să luăm în calcul și abordările holistice, iar cea mai bună modalitate de a reduce riscul de cancer este să avem o dietă echilibrată și sănătoasă care să includă proteină, cereale integrale, legume și fructe și să limităm consumul de alimente procesate.