WWF ”dă natura mai tare” în 18 ţări europene, printr-o campanie gândită de ThinkDigital România

ThinkDigital România şi WWF lansează o „simfonie digitală” cu sunete din natură, o dată cu o acţiune menită să atragă atenţia guvernelor din 18 ţări europene asupra modificărilor legislative care ar putea impacta negativ mediul.
  • Publicat:
  • Actualizat:
WWF ”dă natura mai tare” în 18 ţări europene, printr-o campanie gândită de ThinkDigital România

ThinkDigital România şi WWF lansează o „simfonie digitală” cu sunete din natură, o dată cu o acţiune menită să atragă atenţia guvernelor din 18 ţări europene asupra modificărilor legislative care ar putea impacta negativ mediul.

Campania are ca scop atragerea atenţiei asupra faptului că, la finalul acestui an, Comisia Europeană şi Consiliul Miniştrilor de Mediu vor lua o decizie cu privire la deschiderea spre revizuire a Directivelor Natura 2000.

”Credem că o revizuire a Directivelor va face legile mediului mai permisive. Natura va fi supusă mai multor abuzuri”, spun oficialii WWF.

Ce presupune campania

În România, trebuie decât să intraţi pe wwf.ro, secţiunea ”danaturamaitare” şi, cu ajutorul aplicaţiei, să creaţi propriul sunet cu elemente din natură. Acelasi lucru se întâmplă pe toate paginile WWF din Europa. Pagina campaniei internationale este aici.

Cu cât mai multe sunete, cu atât mai multe şanse ca mesajul să se facă auzit. Şi asta pentru că sunetul, împreună cu mesajul tău, vor fi trimise Ministrului de Mediu ce reprezintă la Bruxelles fiecare ţară în parte.

”Nu e un task usor, din postura de comunicator, să atingi spiritul civic şi să generezi emoţie online, în probleme de mediu, fără să ai o abordare negativă. Aceasta a fost una dintre provocarile campaniei: să facem oamenii să se implice, deşi transmitem un mesaj pozitiv. Suntem bucuroşi că WWF a ales o idee „Made in Romania” şi că avem şansa să lucrăm la o campanie frumoasă, care poate avea un impact pozitiv real si palpabil”, spune Gabriela Bartic, director de creaţie si strategie la ThinkDigital România.

Diana Cosmoiu, Specialist regional în politici publice în cadrul WWF-România afirmă: “Atât în privinţa dezvoltării economice cât şi a conservării naturii, România are avantajul lecţiilor învăţate de ţările din vestul Europei. O dezvoltare care nu ţine cont de limitele ecosistemelor lasă în urmă un mediu antropizat care nu este deloc benefic societăţii pe termen mediu şi lung. Este binecunoscut faptul că menţinerea ecosistemelor naturale sănătoase aduce nenumărate beneficii nu doar de mediu, ci şi economice sau sociale. Dacă dorim să păstrăm ultimele colţuri de natură sălbatică din Europa şi beneficiile acestora, avem nevoie de o bună informare şi implicare civică pentru influenţarea deciziilor politice în favoarea omului şi naturii”.

Ideea campaniei

Alături de alte 4 companii de digital media din Europa, ThinkDigital România şi-a prezentat în luna ianuarie viziunea pentru această campanie.

Biroul de la Bruxelles al WWF a decis atunci să dea câştig de cauză conceptului ”Turn up the volume of nature”, una dinre propunerile gândite de echipa ThinkDigital din România.

Pe lângă aplicaţia de pe wwf.ro, pentru o conştientizare cât mai bună asupra importanţei deciziilor de la Buxelles, ThinkDigital a creat şi un spot video, produs de Block Buster Media şi regizat de Bogdan Albu, care ne aminteşte cât de multă nevoie are omul de natură.

Scopurile campaniei:

  •  Directivele Natura 2000 să nu fie modificate
  • Îmbunătăţirea implementării acestora, astfel încât presiunile asupra biodiversităţii să fie reduse
  • Luarea de măsuri concrete pentru a proteja şi reface capitalul natural
  •  Cetăţenii europeni să pună presiune pe mediul politic astfel încât vocea lor să nu mai fie ignorată

Aceasta este a doua colaborare între ThinkDigital România şi WWF România din 2016. Aplicaţia ”Iubeşte” a fost lansată pe 14 februarie, de Ziua Îndrăgostiţilor. Campania combina nevoia oamenilor de a oferi afectiune celor dragi cu instinctul de a proteja mediul înconjurător.

ThinkDigital este una dintre cele mai mari reţele de servicii media online din Europa de Est şi de Sud, cu birouri în Romania, Grecia, Cipru, Bulgaria, Ungaria, Albania si Emiratele Arabe Unite.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandări: