Zile de foc în România | ANM anunță temperaturi de peste 42 de grade Celsius la umbră

  • Publicat:
Zile de foc în România | ANM anunță temperaturi de peste 42 de grade Celsius la umbră

România se topește la peste 40 de grade Celsius! Valul de căldură va persista în toate regiunile țării. Meteorologii au emis avertizări de cod portocaliu și roșu în perioada următoare. În plus, ne așteaptă nopți tropicale cu temperaturi de 30 de grade Celsius. 

Zile de foc în România, temperaturile depășesc 40 de grade Celsius

România se află sub o cupolă de foc! Ne așteaptă un weekend de foc, cu temperaturi de peste 40 de grade la umbră, după cum au anunțat meteorologii. Mai multe zone din țară vor fi sub avertizare cod roșu de caniculă. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunţă pentru vineri cod galben, fiind prognozate val de căldură persistent, caniculă şi disconfort termic ridicat în Maramureş, estul şi nord-estul Transilvaniei, în Carpaţii Orientali şi în zona litoralului

Citiți și: Cum să te răcorești rapid și eficient atunci când afară este foarte cald și nu te poți opri din transpirat

 

 

Weekend-ul 13-14 iulie 2024 va fi unul de foc

De asemenea, specialiștii ANM anunță temperaturi de peste 42 de grade Celsius în următoarea perioadă. Cele mai ridicate temperaturi vor fi în weekend-ul 13-14 iulie 2024. Florinela Georgescu, director de prognoză la ANM, a precizat că se prognozează temperaturi de până la 42 de grade Celsius sau mult mai mari. Între timp,codurile de caniculă alternează cu coduri de vijelii, ploi torențiale și grindină.

„Așteptăm ca în următoarele zile valul de căldură să se intensifice în toate regiunile țării. Aria cu temperaturi foarte ridicate va fi tot mai cuprinzătoare. Dacă astăzi este în vigoare un cod portocaliu pentru partea de vest și de sud a teritoriului, mâine acest cod portocaliu se va extinde, va cuprinde cea mai mare parte a țării, iar sâmbătă și duminică, codul roșu care va intra în vigoare va ocupa partea de sud, de est și de vest, restul regiunilor urmând să fie sub cod portocaliu”, a declarat Florinela Georgescu, potrivit digi24.

Disconfortul termic va fi tot mai accentuat

Zonele cu cod portocaliu vor înregistra valori cuprinse între 36 și 40 de grade Celsius, cu temperaturi ajungând până la 41-42 de grade Celsius în weekend. Disconfortul termic va deveni tot mai accentuat, iar nopțile vor fi, de asemenea, tropicale. De săptămâna viitoare, însă, se face și mai cald.

Citiți și: De ce să nu stai cu capul descoperit sub soare puternic în zilele cu caniculă. Dr. Vlad Ciurea: ”Este ca și cum am expune creierul la un cuptor”

„Chiar dacă șirul de mesaje astăzi se încheie duminică, vremea deosebit de caldă, cu temperaturi la pragul recordurilor absolute pentru țara noastră, va continua. Estimăm că zilele cu temperaturile cele mai ridicate vor fi luni, marți și miercuri. Codul roșu din weekend nu este vârful de căldură al acestui episod. Ne așteptăm, în partea de sud, și la temperaturi de 42 de grade, poate chiar mai ridicate”, a mai completat Florinela Georgescu, pentru sursa citată anterior.

Foto: ANM/ shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Stenoza de arteră carotidă internă – tratamentul minim invaziv prin plasare de stent carotidian