Adriana Iliescu, cea mai bătrână femeie din România care a devenit mamă, i-a dezvăluit Elizei cine este tatăl ei

Adriana Iliescu a devenit mamă pentru prima dată la vârsta de 66 de ani, în anul 2005.
  • Publicat:
Adriana Iliescu, cea mai bătrână femeie din România care a devenit mamă, i-a dezvăluit Elizei cine este tatăl ei

Adriana Iliescu, fost profesor universitar, a devenit mamă pentru prima dată în anul 2005. La vremea respectivă, ea avea 67 de ani și a adus pe lume o fetiță pe care a numit-o Eliza Maria. Anii au trecut, iar fata a început să pună întrebări despre tatăl ei.

În anul 2005, Adriana Iliescu a adus pe lume o fetiță. Atunci, ea a devenit cea mai vârstnică femeie din România, care a dat naștere unui copil, la vârsta de 66 de ani. Ea a adus-o pe lume pe Eliza Maria Bogdana la 16 ianuarie 2005, la Maternitatea Giulești din București.

Adriana Iliescu a născut la 66 de ani

După nouă ani de tratament, Adriana Iliescu a reușit să aducă pe lume o fetiță. Doctorii spuneau atunci că Adriana Iliescu avea o sarcină gemelară şi a născut prin cezariană o fetiță care a cântărit la naștere 1,4 kg. Din păcare, sora ei geamănă s-a născut moartă. Eliza Maria a primit și prenumele Bogdana, nume care era destinat surorii sale gemene.

În plus, Eliza nu este totuși, copilul biologic al Adrianei Iliescu, deoarece ovulul și sperma au provenit de la donatori anonimi, Adriana Iliescu fiind mai degrabă o mamă purtătoare.

În prezent, Eliza Maria se află la vârsta maturității și urmează studiile universitare, fiind înscrisă la două facultăți.

”Important e că fac ceea ce-mi doresc, n-am emoții, sunt sigură că mă voi descurca. Îmi doresc să fiu o studentă cu rezultate bune la învățătură. Îmi place ceea ce o să fac, tocmai de aceea mi-am și ales această facultate, din cadrul unei universități prestigioase din București”, anunța Eliza după ce se înscrise la facultate.

Ce știe Eliza despre tatăl ei?

Încă de la vârsta de 10 ani, fetița începuse să adreseze anumite întrebări mamei sale, printre acestea numărându-se și cea legată de tatăl ei.

La început, Adriana Iliescu i-ar fi spus Elizei Iliescu că tatăl ei este plecat la muncă peste hotare, însă ulterior a decis să-i spună adevărul. Eliza Maria a aflat circumstanțele în care a venit pe lume: fertilizare in vitro. În plus, ea a aflat că nu își va cunoaște niciodată tatăl, deoarece este vorba despre un donator anonim. Singura figură pe parte masculină pe care a cunoscut-o este nașul ei de botez.

Ce este fertilizarea in vitro

Fertilizarea in vitro reprezinta o procedura de reproducere asistata care consta in mai multe tehnici menite sa ajute o femeie sa ramana insarcinata. Aceasta presupune recoltarea de ovocite si combinarea lor cu sperma in afara uterului, in laborator, de unde si denumirea de “in vitro”.

Daca aceasta prima etapa este una reusita si se formeaza cu succes un embrion, acesta va fi implantat in uter. Comparativ cu alte tehnici de reproducere asistata, ca de exemplu inseminarea artificiala, fertilizarea in vitro este mult mai complexa, insa rata de succes este mai mare.

Sursa foto: Facebook

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”