Ajutoare pentru încălzire. Românii pot beneficia de vouchere de 500 de lei

Sprijinul financiar oferit de stat sub formă de vouchere de 500 de lei pentru încălzire reprezintă o măsură importantă în contextul dificultăților economice cu care se confruntă multe familii din România.
  • Publicat:
Ajutoare pentru încălzire. Românii pot beneficia de vouchere de 500 de lei

Într-un context economic dificil, în care multe gospodării din România se confruntă cu creșteri ale prețurilor la utilități, autoritățile au decis să continue sprijinul pentru persoanele cu venituri reduse, inclusiv pensionarii, prin oferirea de vouchere în valoare de 500 de lei pentru cheltuielile de încălzire. Aceste ajutoare sunt parte a unei inițiative guvernamentale menite să atenueze impactul sezonului rece asupra celor mai vulnerabile categorii de populație.

Ajutoare de încălzire pentru români

Ajutoarele de încălzire sunt acordate în funcție de veniturile totale ale membrilor gospodăriei și de tipul de sistem de încălzire utilizat. În funcție de sursa de energie, valoarea acestora variază, astfel:

  • Gaz natural: între 25 și 250 lei pentru consumatorii vulnerabili.
  • Energie electrică: între 50 și 500 lei pentru consumatorii vulnerabili.
  • Combustibili solizi și/sau petrolieri: între 32 și 320 lei pentru consumatorii vulnerabili.
  • Energie termică în sistem centralizat: un procent cuprins între 10% și 100% din valoarea consumului lunar, în funcție de venituri.

Pe lângă aceste sume, se acordă suplimente pentru energia consumată, cum ar fi 30 lei/lună pentru energia electrică, 10 lei/lună pentru gazele naturale, 10 lei/lună pentru energia termică și 20 lei/lună pentru combustibili solizi și/sau petrolieri.

Documentele necesare pentru obținerea de vouchere

Pentru a beneficia de voucherele de 500 de lei și de ajutoarele de încălzire, solicitanții trebuie să depună o cerere care să fie însoțită de o declarație pe propria răspundere. De asemenea, este necesar să prezinte documente justificative, printre care se numără:

  • Copii ale facturilor de energie termică, gaze naturale sau energie electrică, pentru a verifica consumul și a determina corect cuantumul ajutoarelor.
  • Declarația pe propria răspundere care să ateste veniturile gospodăriei.

Aceste măsuri sunt esențiale pentru a asigura că ajutoarele ajung la cei care au cea mai mare nevoie de sprijin.

Sursă foto – varyapigu / Envato

Urmărește CSID.ro pe Google News
Maria Crișan - Web-editor
Sunt pasionată de tot ce ține de sănătate și lifestyle. Jonglând dintotdeauna cu „armele” cele mai puternice, cuvintele, îmi place să împărtășesc cu cititorii diverse sfaturi și idei despre tot ceea ce înseamnă o viață trăită sănătos și frumos. Lucrez în jurnalism de 3 ani, ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”