Ajutor financiar de 3.700 lei din partea statului. O singură condiție simplă trebuie îndeplinită. Plățile se fac începând cu 20 noiembrie

  • Publicat:
Ajutor financiar de 3.700 lei din partea statului. O singură condiție simplă trebuie îndeplinită. Plățile se fac începând cu 20 noiembrie

Într-un efort de a sprijini tinerii din sistemul de învățământ, peste 17.000 de elevi din România vor beneficia de burse școlare ce vor fi transferate direct pe cardurile bancare ale beneficiarilor, primele plăți fiind programate pentru 20 noiembrie 2024.

Sumele vor varia între 300 și 3.700 de lei, în funcție de tipul bursei și de performanțele academice, conform informațiilor furnizate de Ministerul Educației.

Ajutor financiar de 3.700 lei din partea statului

Bursele vor începe să fie distribuite din data de 20 noiembrie și intră direct pe cardurile beneficiarilor. Schimbarea sistemului de plată reprezintă o îmbunătățire menită să faciliteze accesul elevilor la sprijin financiar.

Cum sunt împărțite bursele școlare

Ministerul Educației a structurat sprijinul financiar acordat elevilor pe mai multe categorii de burse. Cea mai nouă introdusă fiind bursa de reziliență, care se va acorda elevilor de gimnaziu și liceu ce obțin medii între 7 și 9,50.

– Bursa de excelență olimpică I – cu valori de 3.700, 2.775, 1.850 sau 925 lei, în funcție de nivelul de performanță în competiții;

– Bursa de excelență olimpică II – 700 lei;

– Bursa de merit – 450 lei;

– Bursa de reziliență – 300 lei;

– Bursa socială – 300 lei, acordată pe criterii socio-economice;

– Bursa tehnologică – 300 lei, pentru elevii din liceele tehnologice;

– Bursa pentru mamele minore – 700 lei, sprijin special destinat elevilor care devin mame la o vârstă fragedă.

Totodată, peste 12.000 de elevi vor primi burse sociale, iar 2.500 de tineri sunt eligibili pentru bursa de merit. Aceste burse vin în sprijinul elevilor care își doresc să își continue studiile și să își atingă potențialul academic, indiferent de situația financiară a familiei din care provin.

Plățile se fac din 20 noiembrie

Pentru a asigura o mai bună organizare a plăților, Ministerul Educației a introdus o schimbare semnificativă în schema de acordare a burselor: viramentele vor fi efectuate lunar, în data de 20, și nu pe 15, cum se proceda anterior.

Sursă foto: Shutterstock.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”