Alarmă la Marius Nasta: Spitalul, fără autorizație de funcționare

  • Publicat:
Alarmă la Marius Nasta: Spitalul, fără autorizație de funcționare

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat recent că Ministerul Sănătății va încerca să ajute în soluționarea problemei lipsei autorizației sanitare a Institutului „Marius Nasta” din București.

Cu toate acestea, Rafila a subliniat că unitatea medicală trebuie să se asigure că respectă toate normele igienico-sanitare și că pacienții sunt în siguranță.

Marius Nasta, în impas: Lipsa autorizației sanitare pune în pericol activitatea spitalului

Institutul de Pneumoftiziologie „Dr. Marius Nasta”, unul dintre cele mai importante spitale din România, se confruntă cu o situație fără precedent: lipsa autorizației sanitare de funcționare. Această problemă, apărută în urma unor modificări structurale și a unor investiții majore, pune în pericol activitatea medicală a instituției și afectează direct sănătatea și viața a mii de pacienți.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a evidențiat că autorizația nu este doar un simplu document, ci un certificat care atestă că toate condițiile necesare sunt respectate pentru siguranța pacienților.

”Ştiţi că autorizaţia nu se de pe părţi, se dă o autorizaţie sanitară. Faptul că dânşii şi-au ridicat-o după o săptămână…, vă las pe dumneavoastră singuri să trageţi concluziile legate de operativitate”.

Rafila a explicat că problema a apărut după finalizarea lucrărilor de reabilitare a unor săli de operație la institut, iar la încheierea unui astfel de proiect, trebuie să existe garanția că sunt îndeplinite standardele de siguranță pentru pacienți.

”Acolo a fost un proiect legat de reabilitarea unor săli de operaţie la spital. Orice astfel de proiect trebuie să răspundă condiţiilor legate de siguranţa pacientului. Aici nu există, dacă vreţi, derogări de la lege, mai ales că discutăm de un proiect care a renovat complet aceste săli”, a mai declarat Rafila potrivit News.ro

Totodată, ministrul a menționat că ministerul va analiza cum poate sprijini institutul, deși responsabilitatea directă revine conducerii instituției, care trebuie să se asigure că proiectul este finalizat în conformitate cu toate reglementările legale.

”Aşa că o să vedem cum putem să facem să ajutăm din punct de vedere al Ministerului Sănătăţii. Sigur că există o responsabilitate directă a celor de acolo, de la institut, care şi-au asumat realizare a acestui proiect, care trebuie, totuşi, să asigure, în momentul în care este încheiat, toate condiţiile.

Să ştiţi, autorizaţia în sine nu e o hârtie, este o hârtie care certifică că sunt respectate condiţiile igienico-sanitare şi implicit cele legate de siguranţa pacientului”, a mai declarat ministrul.

Sursa foto: Facebook / Alexandru Rafila.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”