Alertă europeană de risc chimic pentru parfum vândut în România: „Poate afecta sistemul reproductiv”

O alertă europeană de risc chimic a fost emisă pentru mai multe tipuri de parfum vândute în magazinele din România.
  • Publicat:
Alertă europeană de risc chimic pentru parfum vândut în România:

InfoCons, organizație de protecție a consumatorilor, a raportat o alertă europeană privind produsele cosmetice de tip parfum/apă de toaletă, dar și ce reprezintă riscul chimic pe care aceste produse îl prezintă.

Potrivit organizației, toate produsele identificate în sistemul european de alertă au un grad de risc direct pentru fiecare dintre noi, iar produsele pot fi găsite pe teritoriul Uniunii Europene, direct în magazine sau pe platforme de vânzare ori site-uri de prezentare.

Lista parfumurilor cu risc chimic

Primul parfum de pe lista prezentată de InfoCons este „Lady Million” – eau de parfum de 80 ml, de la Paco Rabanne. Conform listei ingredientelor, produsul conține 2-(4-terț-butilbenzil) propionaldehidă (BMHCA), care este interzisă în produsele cosmetice. BMHCA poate afecta sistemul reproductiv, poate dăuna sănătății copilului nenăscut și poate provoca sensibilizarea pielii. Produsul nu este conform cu Regulamentul privind produsele cosmetice.

Al doilea produs este „Eau de Parfum Natural Spray” – apă de parfum, spray natural, 50 ml, de la Uniflame. Conform listei ingredientelor, produsul conține 2-(4-terț-butilbenzil) propionaldehidă (BMHCA), care este interzisă în produsele cosmetice. BMHCA poate dăuna sistemului reproducător, poate dăuna sănătății fătului și poate provoca sensibilizarea pielii. Produsul nu este conform cu Regulamentul privind produsele cosmetice.

Al treilea parfum de pe lista produselor cu risc chimic se numește „Magnifique” – apă de parfum, 50 ml, de la Lancome Paris. Conform listei ingredientelor, produsul conține 2-(4-terț-butilbenzil) propionaldehidă (BMHCA), care este interzisă în produsele cosmetice. BMHCA poate dăuna sistemului reproducător, poate dăuna sănătății fătului și poate provoca sensibilizarea pielii. Produsul nu este conform cu Regulamentul privind produsele cosmetice.

Al patrulea parfum se numește „X Hugo X” – apă de parfum de la Hugo (Hugo Boss). Conform listei ingredientelor, produsul conține 2-(4-terț-butilbenzil) propionaldehidă (BMHCA), care este interzisă în produsele cosmetice. BMHCA poate dăuna sistemului reproducător, poate dăuna sănătății fătului și poate provoca sensibilizarea pielii. Produsul nu este conform cu Regulamentul privind produsele cosmetice.

Al cincilea produs este „ELITE GENTLEMAN UNTAILORED” – apă de toaletă, destinată bărbaților, 50 ml, de la Avon Cosmetics. Conform listei ingredientelor, produsul conține 2-(4-terț-butilbenzil)propionaldehidă (BMHCA), care este interzisă în produsele cosmetice. BMHCA poate dăuna sistemului reproducător, poate dăuna sănătății copilului nenăscut și poate provoca sensibilizarea pielii. Produsul nu este conform cu Regulamentul privind produsele cosmetice.

Al șaselea parfum cu risc se numește „Victory League” – apă de toaletă, 100 ml, de la Adidas. Conform listei ingredientelor, produsul conține 2-(4-terț-butilbenzil) propionaldehidă (BMHCA), care este interzisă în produsele cosmetice. BMHCA poate dăuna sistemului reproducător, poate dăuna sănătății fătului și poate provoca sensibilizarea pielii. Produsul nu este conform cu Regulamentul privind produsele cosmetice.

Al șaptelea produs se numește „Cheap and chic” – Apă de toaletă, 50 ml, de la Moschino. Conform listei ingredientelor, produsul conține 2-(4-terț-butilbenzil) propionaldehidă (BMHCA), care este interzisă în produsele cosmetice. BMHCA poate dăuna sistemului reproducător, poate dăuna sănătății fătului și poate provoca sensibilizarea pielii. Produsul nu este conform cu Regulamentul privind produsele cosmetice.

Ultimul parfum de pe listă este „Versace pour homme” – apă de toaletă, destinată bărbaților, 50 ml, de la Versace. Conform listei ingredientelor, produsul conține 2-(4-terț-butilbenzil) propionaldehidă (BMHCA), care este interzisă în produsele cosmetice. BMHCA poate dăuna sistemului reproducător, poate dăuna sănătății fătului și poate provoca sensibilizarea pielii. Produsul nu este conform cu Regulamentul privind produsele cosmetice.

Sursa foto: Shutterstock.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”