Alimentele de post pe care Mihaela Bilic NU le recomandă. „Este o greșeală să le consumăm”

  • Publicat:
Alimentele de post pe care Mihaela Bilic NU le recomandă. „Este o greșeală să le consumăm”
Alimentele de post pe care Mihaela Bilic NU le recomandă

Mihaela Bilic, unul dintre cei mai renumiți medici nutriționiști din România, trage un semnal de alarmă despre produsele care fac parte din alimentația tuturor românilor, în perioada postului Paștelui. Acestea sunt periculoase pentru organism și ar trebui evitate. 

Alimentele de post pe care Mihaela Bilic NU le recomandă

Suntem în perioada în Postul Paștelui, iar credincioșii au grijă mare la alimentație, renunțând la produsele de origine animală. Cu toate acestea, nutriționiștii trag un semnal de alarmă: nu tot ce este „de post” este și sănătos pentru organism.  Mihaela Bilic a dezvăluit care sunt alimentele pe care trebuie să le evităm în perioada postului. Acestea pot face mai mult rău decât bine.

Fără șnițele de soia și deserturi vegane

„Ce greșeli trebuie evitate în post? În primul rând aveți grijă la cantitate – să ții post înseamnă să-ți fie foame. Mâncarea de post trebuie să fie simplă, cât mai puțin procesată și prelucrată. Ciorbe și tocane de legume, ghiveci, fasole și cartofi, orez, pâine și mămăligă – astea sunt mâncăruri de post, nu șnițel de soia, brânză și deserturi vegane. Și dacă tot am amintit desertul, e o greșeală să consumăm zahăr în post!

Uleiul, un alt aliment care dăunează organismului

Atenție și la ulei: doar 10 zile din Postul Paștelui avem dezlegare la ulei. Toate alimentele prăjite sunt greu de digerat și au multe calorii, iar uleiul de floarea-soarelui este bogat în acizi grași omega 6 cu efect proinflamator și are 100 cal/lingură”, a spus Mihaela Bilic.

Mâncarea din post trebuie să fie bazată pe fructe și legume

Mihaela Bilic îi sfătuiește pe cei care țin postul și nu vor să se trezească cu kilograme în plus să evite complet produsele de patiserie, pastele, orezul și toate ronțăielile sărate. Mâncarea din timpul postului trebuie să fie una simplă și ușoară, bazată mai mult pe fructe și legume.

„În post senzația de foame e mai mare, fără proteine animale e greu să ne săturăm. Există riscul să mâncăm prea multe făinoase combinate cu ulei vegetal, adică fix ingredientele care îngrașă cel mai tare. Produsele de patiserie, pastele, orezul și toate ronțăielile sărate (sticksuri, chipsuri, covrigei) de post sunt pline de calorii. La fel și semințele, nucile, migdalele, alunele, avocado, măsline – în medie 500 cal/100g!”

În post lumea se îngrașă pentru că mănâncă pe săturate făinoase pline de grăsime. Ca să slăbim în post, meniul trebuie să fie bazat pe legume, verdețuri și crudități, ciorbă de zarzavat, tocană și ghiveci- toate făcute cu un strop de ulei.

Fără produse de patiserie/cofetărie de post, fără zahăr, fără gustări sănătoase cu oleaginoase, fără sucuri de fructe. Mâncat rar și puțin, asta înseamnă post!”, a mai spus nutriționistul.

Sursa foto: facebook Mihaela Bilic

Urmărește CSID.ro pe Google News