Un angajat al Spitalului Târgu Jiu a fost prins în flagrant când fura mâncarea pacienților

Un angajat al Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu este cercetat penal după ce a fost prins în timp ce fura mâncarea pacienților.
  • Publicat:
Un angajat al Spitalului Târgu Jiu a fost prins în flagrant când fura mâncarea pacienților

Un angajat al Blocului Alimentar al spitalului din Târgu Jiu a fost prins în flagrant în timp ce fura mâncarea destinată pacienților.

În data de 29 august 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgu Jiu au intervenit după ce au fost sesizați prin apel la 112 că o persoană sustrage alimente din cantina spitalului.

Bărbatul a fost surprins în curtea interioară a spitalului, lângă mașina sa parcată în apropierea stației de oxigen.

Mâncarea bolnavilor, descoperită în portbagajul mașinii

În urma controlului efectuat asupra vehiculului, polițiștii au găsit în portbagaj mai multe caserole din plastic și alimente furate din cantina spitalului. Bărbatul, în vârstă de 37 de ani, a devenit agitat la vederea polițiștilor și a manifestat un comportament suspect, confirmând temerile celor care au făcut sesizarea.

„La fața locului, polițiștii au identificat un autoturism parcat în apropierea stației de oxigen, iar în proximitatea acestuia se afla un bărbat care s-a arătat vizibil deranjat de prezența noastră. În urma controlului, au fost găsite mai multe caserole de plastic și produse alimentare pe care acesta le-ar fi sustras din cantina spitalului”, au declarat reprezentanții IPJ Gorj.

Angajat al spitalului – sancțiuni severe

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu a reacționat prompt în urma acestui incident, demarând o anchetă internă și procedura de cercetare disciplinară. „În cursul zilei de 30 august 2024, managerul unității medicale a dispus demararea procedurii de cercetare disciplinară. În baza raportului comisiei de cercetare, managerul va decide măsurile care se impun în acest caz”, se arată într-un comunicat al spitalului.

Pe lângă ancheta internă, bărbatul este cercetat penal pentru săvârșirea infracțiunii de furt, riscând pedepse severe atât din partea justiției, cât și sancțiuni administrative care ar putea duce la concediere.

Incidentul a stârnit un val de indignare în comunitate și a ridicat semne de întrebare cu privire la integritatea și profesionalismul personalului angajat în instituțiile medicale. Furtul de alimente destinate pacienților este un gest condamnabil care afectează nu doar imaginea spitalului, ci și încrederea pacienților în cei care ar trebui să le asigure îngrijirea necesară.

„Este de neconceput ca mâncarea bolnavilor, care au nevoie de nutriție adecvată pentru recuperare, să fie furată chiar de către cei responsabili cu prepararea și distribuirea ei. Acest caz este unul izolat, dar suntem hotărâți să luăm măsuri drastice pentru a preveni astfel de incidente pe viitor”, a declarat conducerea spitalului.

Cercetările continuă, iar autoritățile speră ca sancțiunile aplicate să servească drept exemplu și să descurajeze orice alte tentative similare. Situația rămâne în atenția publicului, iar măsurile finale vor fi anunțate după finalizarea anchetelor în curs.

Sursă foto: karrastock / Envato

Urmărește CSID.ro pe Google News
Maria Crișan - Web-editor
Sunt pasionată de tot ce ține de sănătate și lifestyle. Jonglând dintotdeauna cu „armele” cele mai puternice, cuvintele, îmi place să împărtășesc cu cititorii diverse sfaturi și idei despre tot ceea ce înseamnă o viață trăită sănătos și frumos. Lucrez în jurnalism de 3 ani, ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”