Antrenorul lui Poli Iași a învins cancerul! Tony da Silva: „Am avut noroc că am descoperit la timp, aveam 3 noduli”

Tony da Silva, antrenorul lui Poli Iași, a învins cancerul. Fostul fotbalist a dezvăluit cum a reușit să treacă peste boală.
  • Publicat:
Antrenorul lui Poli Iași a învins cancerul! Tony da Silva: „Am avut noroc că am descoperit la timp, aveam 3 noduli”

Tony da Silva, 43 de ani, antrenorul salvator al Poli Iași de la retrogradare a vorbit pentru prima oară despre cea mai grea perioadă din viața lui: lupta cu cancerul. Acum, Tony da Silva este bine și spune că trăiește viața din plin.

„Am avut noroc că am descoperit din timp. A fost un cancer la prostată, aveam trei noduli. Am avut oportunitatea să beneficiez de o tehnologie nouă cu laser. M-a costat 12.000 de euro, dar acum totul e OK. Sunt încă controlat, nu a mai reapărut nimic”.

„M-am speriat foarte mult că nu o să îmi mai văd familia mea, copilul meu. Dumnezeu mi-a dat putere să lupt pentru viața mea. Și această oportunitate pe care mi-a dat-o Dumnezeu m-a schimbat total, vreau să mănânc viața cu totul. Vreau să fiu fericit, vreau ca lumea să fie mândră de mine. Și am venit să fiu o soluție pentru Poli Iași. N-am venit să fiu o problemă. Când simt că sunt o problemă, le voi spune singur celor din conducere că plec pentru binele clubului. Și rămânem prieteni”.

Pitbulul Tony a învins cancerul și a salvat-o pe Poli Iași

Tony da Silva, deși nu are ca antrenor nici rezultate deosebite, nici experiență deosebită, a fost contactat de șefii Politehnicii Iași pentru a prelua echipa de la Leo Grozavu. Moldovenii se aflau în situație dificilă în clasament și obiectivul principal era evitarea ultimelor două locuri, retrogradabile, iar ca speranță clasarea pe un loc deasupra inclusiv a liniei de baraj.

La conferința de presă, cei prezenți pur și simplu au înmărmurit când Tony da Silva a dezvăluit un teribil secret din viața sa, un episod cu final fericit petrecut chiar cu o lună înainte de a veni la Iași.

„A fost un an greu pentru mine, am învins un cancer acum trei luni și acum Dumnezeu m-a ajutat și cu asta. Când ești o persoană dedicată, profesionistă, educată, poți să nu câștigi azi, dar mâine Dumnezeu te ajută.

Eu am avut noroc că am găsit un grup extraordinar de băieți. Nu era un moment ușor, era un moment foarte greu pentru club, pentru oraș. Este cea mai mare victorie. Azi am văzut că orașul are nevoie de Poli Iași și Poli are nevoie de oraș.

Nimic nu este întâmplător. Eu acum 15 ani am câștigat primul titlu ca jucător în România, cu CFR Cluj și acum am făcut minuni cu Poli Iași ca antrenor. Eu de obicei zâmbesc, dar acum sunt mort, sunt mai obosit ca jucătorii. Bravo băieților, bravo publicului.

Sunt mândru pentru că astăzi am văzut pentru prima dată un oraș și o echipă împreună. Pentru mine a fost cel mai important lucru să văd tot orașul lângă echipă. Dedic această salvare, pentru mine cât un titlu, lui Leo Grozavu. Nu pot să fiu fraier și să uit ce a făcut omul ăsta. A promovat echipa, a făcut echipa. Din păcate pentru el, lucrurile nu mergeau bine. El a început munca și eu am terminat-o. Mulțumesc, Leo, pentru ce ai făcut pentru această echipă. Este și victoria ta”.

FOTO: Facebook.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”