Aparatele electrocasnice moderne sunt utile în orice locuință, făcând multe activități mult mai ușoare. Totuși, există unele îngrijorări legate de siguranța anumitor gadgeturi. Poate nu știați, dar există un aparat electrocasnic din bucătărie care îți distruge sănătatea fără să-ți dai seama. 1 din 3 români are așa ceva în locuință!
Cu siguranță nu v-ați întrebat care este cel mai periculos electrocasnic din bucătărie! În ultimii ani, acest aparat a devenit un ajutor indispensabil pentru toate gospodinele, facilitând munca și economisind timpul necesar pentru spălarea manuală a vaselor, mașina de spălat vase este considerată a fi cel mai periculos electrocasnic din bucătărie, conform experților.
Deși are beneficii nenumărate într-o locuință, mașina de spălat vase poate fi un electrocasnic periculos, care ne poate distruge sănătatea în timp. Așadar, românii trebuie să fie conștienți de aceste pericole.
Unul dintre cele mai mari riscuri asociate cu mașina de spălat vase este posibilitatea de a provoca incendii în bucătărie din cauza scurgerilor de apă sau a scurtcircuitelor electrice. De aceea, e important, să verificați periodic furtunurile de apă și să înlocuim orice elemente deteriorate pentru a preveni astfel de incidente.
În plus, supraîncărcarea ei poate duce la blocarea sistemului de rotație al brațelor de spălare și la spălarea ineficientă a vaselor. Pe de altă parte, acest lucru poate crea presiune suplimentară asupra componentelor interne ale mașinii, crescând riscul de defectare și deteriorare.
Mașina de spălat vase poate crește riscul de alergii și reacții adverse ale organismului la mucegai și la bacteriile patogene care pot prolifera în ele.
Umiditatea și căldura pot duce, în timp, la dezvoltarea mucegaiului negru, dar și a bacteriilor responsabile de infecțiile intestinale. Conform specialiștilor, peste 60% dintre aceste aparate au fost descoperite cu flora patogenă în timpul testelor.
De asemenea, studiile au arătat că multe mașini de spălat vase nu au un ciclu de spălare suplimentar pentru a îndepărta agentul de clătire rămas, permițând substanțelor potențial toxice să rămână pe vase. Când vasele sunt folosite din nou, reziduurile chimice uscate pot ajunge cu ușurință în tractul gastrointestinal, susține TheBrighterSide.
Pentru a evita aceste situații, se recomandă ca mașina de spălat să fie curățată de două ori pe lună, fără vase, folosind o soluție de sodă amestecată cu oțet.