Ziua Îndrăgostiților, cunoscută și ca Valentine’s Day, este o ocazie perfectă pentru o masă festivă, însă este important să fim conștienți de compoziția alimentelor pe care le consumăm, mai ales din perspectiva aditivilor alimentari (E-uri), zahărului și sării.
Într-adevăr, o masă festivă de Valentine’s Day poate ascunde mai multe ingrediente care nu sunt tocmai benefice pentru sănătatea noastră, mai ales din perspectiva aditivilor alimentari, zahărului și sării. Iată câteva dintre principalele concluzii ale studiului InfoCons:
Astfel, combinând toate aceste preparate și băuturi, consumul total de aditivi alimentari (E-uri) poate ajunge până la 98 E-uri, iar cantitatea de zahăr poate depăși 107 grame pe parcursul unei mese de Valentine’s Day. De asemenea, sarea totală poate ajunge la 16,48 grame.
Aceste informații subliniază importanța de a fi atenți la alegerea alimentelor, mai ales atunci când consumăm produse care pot conține aditivi nesănătoși și cantități mari de zahăr și sare. Dacă vrei să te bucuri de o masă festivă mai sănătoasă, poți opta pentru alternative mai naturale sau mai puțin procesate.
FOTO: Shutterstock, SURSA: InfoCons