Avertizare meteo ANM de ploi torențiale de până la 80 l/mp. Harta zonelor afectate de fenomene meteo extreme

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare meteo de tip cod portocaliu de ploi torențiale cu cantități ce pot atinge chiar și 80 de l/mp.
  • Publicat:
Avertizare meteo ANM de ploi torențiale de până la 80 l/mp. Harta zonelor afectate de fenomene meteo extreme

Specialiștii ANM au emis, astăzi, două avertizări meteo – una de tip cod galben de instabilitate atmosferică și averse însemnate cantitativ și alta de tip cod portocaliu de averse torențiale și importante cantitativ.

Prima avertizare, de tip cod galben, este valabilă de astăzi, 13 septembrie, ora 15.00 până sâmbătă, 14 septembrie, ora 18.00.

„În intervalul menționat, în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova, nordul Olteniei și al Munteniei vor fi perioade cu averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului, local cu rafale în general de 55…65 km/h. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 40…50 l/mp.

Notă: astfel de fenomene se vor semnala, vineri, pe arii restrânse și în restul teritoriului”, se arată în avertizarea de tip cod galben de la ANM.

Avertizare meteo de tip cod portocaliu de ploi torențiale

Avertizare meteo de tip cod portocaliu de ploi torențiale

Cea de-a doua avertizare meteo ANM, respectiv cea de tip cod portocaliu de averse torențiale și importante cantitativ este valabilă de astăzi, 13 septembrie 2024, de la ora 18.00 până mâine, 14 septembrie 2024, la ora 15.00.

„În intervalul menționat, în județele Buzău, Vrancea, Galați, Vaslui, Bacău, Neamț, Iași, Botoșani și Suceava vor fi perioade cu averse torențiale. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 40…60 l/mp și izolat de peste 70…80 l/mp.

În funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor meteorologice, Administrația Națională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj”, se arată în avertizarea ANM.

Tot astăzi, Administrația Națională de Meteorologie a publicat prognoza meteo pentru perioada 16 septembrie – 14 octombrie 2024.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”