Avertizare meteo ANM de furtună, descărcări electrice și ploi de până la 50 de l/mp

Avertizare meteo ANM de furtună, descărcări electrice și ploi cu cantități de până la 50 de l/mp, emisă de meteorologi în aproape jumătate de țară.
  • Publicat:
Avertizare meteo ANM de furtună, descărcări electrice și ploi de până la 50 de l/mp

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, astăzi, două avertizări meteo de tip cod galben de ploi, instabilitate atmosferică și averse însemnate cantitativ. Ambele avertizări meteo sunt valabile în următoarele ore și afectează aproape jumătate din țară.

Prima avertizare meteo ANM este valabilă de astăzi, 11 septembrie 2024, ora 10.00, până joi, 12 septembrie 2024, ora 10.00.

„Pe parcursul zilei de miercuri (11 septembrie) temporar va ploua în cea mai mare parte a țării, iar noaptea aria ploilor se va restrânge către estul și nord-estul teritoriului. Vor fi mai ales averse, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi local de 10…20 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp”, se arată în avertizarea meteo de la ANM.

A doua avertizare meteo ANM de cod galben este valabilă astăzi, între orele 10.00 – 23.00.

„În intervalul menționat, în Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei, jumătatea de sud a Moldovei, estul și sud-estul Transilvaniei și nord-estul Olteniei vor fi perioade cu averse torențiale, local însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 40…50 l/mp”, au precizat specialiștii ANM în avertizarea emisă.

Avertizare meteo ANM de furtună, descărcări electrice și ploi de până la 50 de l/mp

Prognoza meteo specială pentru București. Cum va fi vremea

Totodată, ANM a emis și prognoza meteo specială pentru București, valabilă în intervalul 11 septembrie 2024, ora 10.00 – 12 septembrie 2024, ora 10.00.

„Vremea se va răcori. Cerul va fi mai mult noros și vor fi perioade cu averse (în general 15…20 l/mp) și descărcări
electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 21…22 de grade, iar cea minimă va fi de
14…16 grade.

Administrația Națională de Meteorologie va actualiza prezentele informații, în funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor meteorologice”, au precizat reprezentanții ANM.

Sursa foto: Shutterstock / meteoromania.ro

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”