Bile negre misterioase au fost aduse la mal pe plajele din Sydney: „Nu atingeți materialul!”

Mii de bile negre misterioase au fost aduse la mal pe plajele din Sydney, Australia, iar autoritățile au restricționat accesul publicului și au interzis oamenilor să le atingă.
  • Publicat:
Bile negre misterioase au fost aduse la mal pe plajele din Sydney:

Cel puțin două plaje au fost închise din cauza bilelor negre misterioase, despre care autoritățile au anunțat că sunt în curs analize pentru a le afla compoziția.

Autoritățile locale au spus că ofițerii de mediu au colectat mostre care urmează să fie analizate, dar și că s-au făcut demersuri ca materialul să fie îndepărtat în condiții de siguranță, iar publicul a fost sfătuit să evite plajele afectate până la noi dispoziții.

„Plaja Coogee este închisă până la noi ordine după ce salvamarii Consiliului au descoperit în această după-amiază resturi misterioase, negre, în formă de bilă, spălate de-a lungul plajei. Ofițerii de mediu ai Randwick City Council au colectat probe pentru testare și au raportat incidentul către EPA și Beachwatch NSW.

Consiliul investighează originea și compoziția materialului, care are aspectul unor sfere întunecate.

În acest stadiu, nu se știe ce material este, însă este posibil să fie „bile de gudron”, care se formează atunci când petrolul intră în contact cu resturi și apă, de obicei ca urmare a scurgerilor sau scurgerilor de petrol. Consiliul ia în prezent măsuri pentru ca materialul să fie îndepărtat în siguranță de pe plaja Coogee și inspectează alte plaje din apropiere. În acest stadiu, doar plaja Coogee este cunoscută ca fiind afectată.

Utilizatorii plajelor sunt sfătuiți să evite plaja Coogee până la noi ordine și să nu atingă materialul, în timp ce curățarea și investigațiile continuă”, se arată într-o postare pe Facebook a autorităților locale.

Sursa foto: Facebook / Randwick City Council.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”