Bill Gates avertizează asupra unei noi crize mondiale: „Cel mai probabil, în următorii 25 de ani”

Bill Gates, fondatorul Microsoft și unul dintre cei mai bogați oameni din lume, a avertizat asupra unei noi crize mondiale.
  • Publicat:
Bill Gates avertizează asupra unei noi crize mondiale:

Bill Gates a vorbit într-un interviu despre pericolele cu care se confruntă omenirea și avertizează că, în opinia sa, dacă omenirea va evita un război mondial, care ar putea avea loc ținând cont de toate conflictele active acum în lume, o nouă criză mondială este de așteptat să aibă loc în următorii 25 de ani.

„O mulțime de tulburări în lumea de astăzi ar putea declanșa «un război major». Și chiar dacă vom evita un război mare… atunci, da, va exista o altă pandemie, cel mai probabil în următorii 25 de ani”, a declarat Bill Gates pentru emisiunea CNBC Make It.

Oamenii de știință consideră, de obicei, pandemiile ca fiind evenimente probabile, chiar inevitabile, într-un anumit interval de timp. Acestea devin din ce în ce mai frecvente, din cauza unor factori precum schimbările climatice și creșterea populației, arată cercetările, potrivit sursei citate.

Totuși, pentru Bill Gates și alți susținători ai sănătății globale, întrebarea nu este dacă o altă pandemie va apărea în curând – ci dacă țările vor fi mai pregătite decât au fost pentru pandemia COVID-19.

„Țara de la care lumea se aștepta să conducă și să fie un model nu a reușit să îndeplinească aceste așteptări”, a mai declarat Bill Gates, făcând referire la Statele Unite ale Americii.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”