Silviu Prigoană a murit la vârsta de 60 de ani, în timp ce se afla într-un restaurant din localitatea Șimon, Bran. Din primele informații, omul de afaceri se afla la masă și l-a apucat, din senin, o tuse excesivă. Din păcate, medicii nu au mai putut să-l salveze, după ce l-au resuscitat minute în șir. Conform Știrile ProTV, Silviu Prigoană ar fi suferit un infarct!
„A venit un apel 112 la ora 14:15 legat de un pacient aflat într-un restaurant din zona turistică Bran, în stare de inconștiență. În foarte scurt timp, la restaurant a ajuns un echipaj de prim ajutor SMURD din zonă. Pacientul era în stop cardio-respirator și s-au început manevrele de resuscitare. S-a cerut ajutor de la un echipaj superior.Resuscitarea s-a făcut timp de 40 de minute, iar la 15.30 a fost declarat decesul”, potrivit SAJ Brașov.
Puțini știu că Silviu Prigoană avea probleme mari de sănătate. În urmă cu mai bine de 10 ani, doctorii i-au descoperit că suferă cu inima.
În vara lui 2010, Silviu Prigoană a fost internat de urgență la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti, fiind diagnosticat cu angină pectorală. Omul de afaceri suferise un infarct.
„A venit dimineaţă acuzând o durere în piept, era angină pectorală. În urma investigaţiilor s-a descoperit că o artera care alimentează cu sânge muşchiul inimii este înfundată, astfel că medicii au hotărât montarea unui stent”, a spus medicul de gardă de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Floreasca, Cristian Pandrea, citat de Mediafax.
Medicii l-au operat de urgență și i-au montat un stent: „Medicii au spus că starea lui este bună şi cred că într-o săptămână va putea pleca acasă”, declara Adriana Bahmuţeanu.
„A fost în mai şi şi-a făcut analizele în Germania şi a ieşit totul bine. Cred că de la căldură i s-a făcut rău pentru că el suportă foarte greu canicula. Nu era stresat nici la Parlament pentru că e în vacanţă parlamentară”, spunea Adriana Bahmuţeanu, fosta lui soție.
Acesta este cel mai comun simptom al unui infarct atât la bărbați, cât și la femei. De obicei, începe lent cu durere sau disconfort ușor. Debutul brusc al simptomelor severe este uneori numit „atac de cord hollywoodian”, din cauza modului în care sunt prezentate atacurile de cord în filme și la televizor. Un atac de cord se poate întâmpla astfel, dar nu este foarte des întâlnit.
Durerea poate fi severă, dar nu este obligatoriu. Poate fi o senzație de „plinătate”, strângere sau presiune. Poate fi chiar confundată cu arsuri la stomac. Disconfortul apare adesea în partea stângă sau în centrul pieptului. Senzația poate dura mai mult de câteva minute sau poate veni și pleca.
Durerea poate apărea în alte zone ale corpului, deoarece acestea nu primesc suficient sânge. De obicei, poate fi vorba deasupra taliei, inclusiv în partea superioară a stomacului, umerii, un braț (probabil cel stâng) sau ambele, spatele, gâtul sau maxilarul, chiar și dinții.