Când au văzut radiografia asta, medicilor nu le-a venit să creadă. Ce a păţit un bărbat după ce s-a învârtit în cap

Cazul inedit al unui sportiv i-a pus pe medici în fața unui fenomen neobișnuit. Când au analizat radiografia bărbatului, au observat uluiți că acestuia îi apăruse o umflătură neobișnuită la nivelul capului.
  • Publicat:
Când au văzut radiografia asta, medicilor nu le-a venit să creadă. Ce a păţit un bărbat după ce s-a învârtit în cap

Un bărbat a dezvoltat „dul de breakdance” în vârful capului după ce a practicat în mod repetat headspins. Nodulul bulbos de țesut, pe care medicii l-au îndepărtat chirurgical, devenise sensibil la atingere și avea dimensiunea cercului de cădere a părului, din cauza frecării cu podeaua, potrivit Live Science.

„În ciuda faptului că „headspin hole” este cunoscut în comunitatea breakdance-ului, este puțin documentat în literatura medicală”, au remarcat medicii într-o lucrare publicată joi (10 octombrie) în jurnalul BMJ Case Reports. Pe baza rezultatelor lor, tratarea acestor umflături pe cap prin intervenție chirurgicală „pare a fi o intervenție de succes”, au spus medicii.

Breakdance-ul încorporează mișcări de putere care pot implica echilibrarea în ipostaze neregulate sau învârtirea în vârful capului, de exemplu. Dansatorul din acest caz, un bărbat în vârstă de 30 de ani, practica de mai bine de 19 ani diferite tipuri de headspins. El a raportat antrenamente de aproximativ cinci ori pe săptămână timp de 1,5 ore la un moment dat; aproximativ două până la șapte minute din fiecare sesiune ar fi petrecut punând presiune directă pe vârful capului.

Bărbatul a spus că a observat o umflătură, însoțită de căderea părului, formându-se pe scalp. Și în ultimii cinci ani, bubișura crescuse și devenise sensibilă la atingere.

„Prezența leziunii și disconfortul asociat au fost neplăcute din punct de vedere estetic pacientului, dar protuberanța nu-l împiedicase pe pacient să-și continue activitățile de învârtire a capului”, au remarcat medicii bărbatului.

La examinarea denivelării, medicii au observat că pielea de deasupra ei se mișca cu ușurință, sugerând că masa era cuprinsă între piele și craniu. O scanare structurală a capului bărbatului a confirmat că acesta a fost cazul și, de asemenea, a arătat că pielea de deasupra bubiței și craniul de dedesubt au crescut mai groase decât țesuturile din jurul lor.

În timpul intervenției chirurgicale, medicii au îndepărtat bucata mare de țesut de sub scalpul bărbatului. De asemenea, i-au bărbierit porțiunea îngroșată a craniului înapoi la lățimea normală.

Sursă foto: BMJ Case Reports 2024.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”