Când vor fi alimentate cardurile de alimente. Românii care beneficiază de ele vor avea de suferit în 2025

Sunt schimbări importante în ceea ce privește acordarea voucherelor pentru alimente în 2025
  • Publicat:
Când vor fi alimentate cardurile de alimente. Românii care beneficiază de ele vor avea de suferit în 2025

Începând din acest an, românii care beneficiază de ajutorul social pentru alimente se vor confrunta cu schimbări majore în ceea ce privește acordarea ajutoarelor pentru alimente. Față de anii anteriori, când acestea erau distribuite lunar sau bianual, în 2025, guvernul a decis modificări drastice care vor afecta direct anumite categorii de persoane. 

Când vor fi alimentate cardurile de alimente în 2025

Până anul trecut, beneficiarii ajutoarelor de stat primeau suma de 250 de lei la fiecare două luni. Din păcate, în urma măsurilor adoptate de autorități, lucrurile s-au schimbat semnificativ din 2025

Din acest an, banii pe cardurile de alimente vor fi virați doar de două ori pe an, mai exact o dată la șase luni. Aceasta înseamnă că persoanele care beneficiază de acest ajutor vor avea parte de două încasări pe parcursul unui an calendaristic.

În plus, suma care va fi disponibilă pe carduri a fost redusă la 125 de lei, față de 250 de lei, cât era până acum. Astfel, cei care primesc ajutorul social pentru alimente vor observa o diminuare semnificativă a sumei acordate, iar aceasta va fi valabilă timp de 12 luni de la data încărcării cardului. Banii sunt dați doar pentru a cumpăra alimente și pentru a plăti mese calde.

Persoanele care beneficiază de acest ajutor

Cardul social de alimente este destinat persoanelor aflate în situații financiare dificile. Printre categoriile de români care pot beneficia de ajutorul social se numără:

– Pensionarii sistemului public de pensii sau cei care primesc drepturi acordate în baza legilor speciale, dacă veniturile lor lunare nu depășesc 2.210 lei.

– Persoanele cu handicap (adulți și copii) încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, care au venituri lunare sub 2.000 lei.

– Familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere care au venituri lunare pe membru de familie mai mici sau egale cu 675 lei.

– Familiile monoparentale care înregistrează venituri lunare pe membru de familie mai mici sau egale cu 675 lei.

– Beneficiarii ajutorului de incluziune, conform Legii nr. 196/2016 privind venitul minim de incluziune.

– Persoanele fără adăpost, conform reglementărilor legale în vigoare.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News