În fiecare săptămână, Piața Obor din Capitală este vizitată de numeroși români care se adună pentru a savura micii tradiționali, iar cozile formate la grătare vorbesc de la sine. Deși prețurile au crescut în ultima perioadă, pofta românilor și a turiștilor străini pentru acest preparat nu s-a diminuat. Ba din contră, comenzile sunt și mai multe. Dar cât a ajuns să coste un singur mic fierbinte și suculent?
Terasa Obor din București este o destinație de neocolit pentru toți iubitorii de mâncare tradițională românească. Unul dintre cele mai căutate preparate este micul românesc, o delicatesă preferată de cei mai mulți români.
Ca deobicei, micul se consumă alături de pâine, muștar și o bere rece. Prețurile au crescut în ultima perioadă, dar acest lucru nu a scăzut din dorința oamenilor de a savura acest preparat gustos. În prezent, un mic costă în jur de 5 lei, fără a include pâinea sau muștarul. Cu toate acestea, pofticioșii stau la coadă și minute întregi pentru a savura micii din Piața Obor. De 1 mai, cunoscuta terasă din Obor a vândut în jur de 7.500 de bucăți.
Adrian Rebenciuc, zis Hepaticus, a făcut celebrii mititei de la Obor. În trecut, el dezvăluia și rețeta de succes a delicioșilor mici.
„Înaintea mea au fost și alții. A fost unul, celebrul Petria, care s-a retras, că-i în vârstă. Io sunt doar continuatorul. Io pun vită cu porc, că doar 15% din mușterii mănâncă oaie. E o rețetă de-a mea, făcută cu un tip care are o fabrică «euro» de procesare a cărnii.
Nu, dom’le (n.r. rețeta nu e secretă), e pe geamul tarabei. Legea mă obligă. Io-s liniștit, am acte de proveniență. De aia îmi permit să fac spectacol aici, la Obor. Nu mă gândeam niciodată că o să am 30 de televiziuni să stea la coadă acolo.
Au fost și cei de la Reuters, zici că era Macron acolo. Am ajuns și în New York Times. Cei mai mulți mici am vândut în pandemie. De 1 mai, am dat 7.500 de mici. A fost o nebunie. Era să fiu linșat în ziua aia. A fost o adevărată nebunie”, declara Adrian Rebenciuc, conform cancan.ro.
Sursa foto: captură video Youtube