Conform unui raport emis de InfoCOns, o ciorbă de pui a la grec comercializată în restaurante poate conține o cantitate surprinzător de mare de E-uri (aditivi alimentari), chiar și în preparatele care sunt promovate ca fiind tradiționale sau sănătoase. De obicei, aceste ciorbe conțin în jur de 7-10 E-uri, în funcție de rețeta folosită și de procesul de producție.
Printre cele mai comune E-uri întâlnite în ciorbele de pui a la grec din restaurante se numără:
Acești aditivi pot avea diverse scopuri, de la îmbunătățirea gustului, la prelungirea termenului de valabilitate și îmbunătățirea aspectului vizual al preparatului. Deși în cantități mici, multe dintre aceste E-uri sunt considerate sigure, utilizarea lor frecventă poate duce la acumularea unor substanțe chimice în organism, care pot afecta sănătatea pe termen lung.
Prin urmare, dacă vrei să eviți un consum excesiv de aditivi, este important să fii atent la tipul de mâncare pe care îl alegi, mai ales când vine vorba de preparate din restaurante unde procesul de gătire poate include ingrediente pre-preparate sau semipreparate.
FOTO: Shutterstock, SURSA: InfoCOns