Ce au descoperit doctorii în corpul unei femei care acuza stări de balonare: „Creștea de luni de zile. Atinsese aproape 5 kg!”

O femeie din Marea Britanie, sportivă de performanță, care s-a prăbușit la câteva momente după ce a terminat un triatlon, a descoperit că o tumoare creștea în abdomenul ei de luni de zile.
  • Publicat:
Ce au descoperit doctorii în corpul unei femei care acuza stări de balonare: „Creștea de luni de zile. Atinsese aproape 5 kg!”
Ce au descoperit doctorii în corpul unei femei care acuza stări de balonare

Samantha Boswell, în vârstă de 53 de ani, din Birmingham, a suferit dureri ușoare de spate și balonare înainte de colapsul ei brusc, dar a presupus că simptomele se datorau rutinei sale extreme de exerciții fizice și sindromului de colon iritabil.

Cu toate acestea, ea nu a căutat ajutor, iar boala a ajuns la un punct culminant la câteva minute după ce a terminat uimitoarea provocare fizică în august 2022.

Ea a fost transportată de urgență la spital, unde medicii au descoperit o tumoare masivă de țesut moale în partea din spate a abdomenului ei, aproape de rinichi, cunoscută din punct de vedere medical ca sarcom retroperitoneal.

„Inițial, eram amorțită și neîncrezătoare”, a spus ea, amintindu-și ziua în care a fost diagnosticată.

„Și atunci gândul m-a lovit imediat – cum să-i spun fiului meu? [Mi-a fost frică] că nu sunt în preajmă pentru el și acolo să-l văd cum crește”, a mai spus Samantha.

Doctorii au îndepărtat tumoarea

A fost efectuată o intervenție chirurgicală de urgență pentru îndepărtarea completă a tumorii.

Din cauza dimensiunii, a trebuit să-și piardă și un rinichi, glanda suprarenală, o parte din intestin și o parte din peretele abdominal, precum și o parte din mușchiul aortă și psoas.

„M-am temut pentru viața mea și am crezut sincer că zilele mele sportive s-au terminat…”, a mai spus femeia.

Sarcoamele retroperitoneale determină adesea creșterea dimensiunii abdomenului, iar semnele indicatoare includ balonare, o durere surdă sau intensă în abdomen sau spate și sângerare, conform Sarcoma UK.

Aproximativ 15% din toate sarcoamele de țesut moale se găsesc în retroperitoneu – cavitatea din spatele organelor abdominale – sugerează datele.

Aproximativ 3.000 de pacienți sunt diagnosticați cu sarcoame ale țesuturilor moi în fiecare an în Marea Britanie, în timp ce cifra este considerată a fi de trei ori mai mare în SUA.

Chirurgia este de obicei principalul tratament pentru cancer, care poate implica îndepărtarea unei părți din organele din jur.

Se antrenează din nou

Ea a început să concureze din nou în acest an și de atunci a ocupat primul loc într-un triatlon, concurând pentru Sarcoma UK, o organizație de caritate care lucrează cu cei care suferă de boală. Acum, se antrenează pentru următoarea cursă și a scris și o carte numită: Ironman, Me and The Big C, pentru a-și împărtăși călătoria și a inspira aspiranții la triatleți, precum și pentru a oferi speranță oricui se confruntă cu un diagnostic similar.

Sursa: Daily Mail

Sursa foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”