Ce conține, de fapt, Filet-O-Fish de la McDonalds

Ce ascunde de fapt sandvișul preferat al multora!
  • Publicat:
Ce conține, de fapt, Filet-O-Fish de la McDonalds
Filet-O-Fish

Filet-O-Fish de la McDonald’s, o opțiune populară fără carne din 1965, oferă 16 grame de proteine și sub 400 de calorii. Deși conține grăsimi saturate și puține fibre, este o alegere convenabilă pentru vegani sau cei care doresc o alternativă la burgerii de vită.

Ce conține Filet-O-Fish de la McDonalds

Filet-O-Fish de la McDonald’s, un clasic în meniul restaurantului încă din 1965, rămâne o opțiune populară pentru cei care caută o alternativă la burgerii cu carne de vită sau la nuggets-urile de pui. Dar cât de sănătos este, de fapt, acest sendviș? Potrivit Livestrong.com, Filet-O-Fish conține 380 de calorii și oferă 16 grame de proteine per porție. Acesta este un aport proteic bun, încadrându-se în recomandarea generală de 15-30 grame de proteine per masă, conform Mayo Clinic.

Compoziție nutritivă

Filet-O-Fish conține:

  • 19 grame de grăsimi totale
  • 38 grame de carbohidrați
  • 4 grame de grăsimi saturate (19% din valoarea zilnică recomandată)
  • 580 mg de sodiu (25% din aportul zilnic recomandat)

În comparație cu Big Mac-ul, Filet-O-Fish are mai puține calorii și grăsimi, dar și mai puține proteine.

Ingrediente principale pentru Filet-O-Fish

Sendvișul este compus din patru elemente principale:

1. Chifteaua de pește – făcută din pește marin pollock, făină, ulei vegetal și condimente

2. Chiflă

3. Sos tartar

4. Felie de brânză americană

Expertul în nutriție Jennifer O’Donnell-Giles, RD, menționat în articolul citat, apreciază eforturile McDonald’s de a se aproviziona responsabil: „McDonald’s a urmărit proveniența acestui pește până la pescăriile de origine. Ei chiar au luat inițiativa de a căuta pescării responsabile ca parte a Legii pentru Pescuitul Sustenabil”.

Aditivi și ingrediente mai puțin cunoscute

Sendvișul conține și o serie de aditivi comuni în industria alimentară:

  • Gumă de xantan: agent de îngroșare folosit în sosul tartar
  • Gumă de celuloză: conferă crustei crocantul specific
  • Sorbat de potasiu: stabilizator în sosul tartar
  • Lecitină de soia: ajută la emulsionarea ingredientelor din brânză

Paul Takhistov, PhD, profesor asociat de inginerie alimentară la Universitatea Rutgers, explică: „Când pui peștele în ulei, crusta ar trebui să se solidifice aproape imediat, altfel uleiul va fi absorbit de pește”.

Punctele forte ale Filet-O-Fish includ:

  • Sursă bună de proteine – Conține acizi grași omega-3 benefici pentru inimă
  • Mai puține calorii decât alte opțiuni de fast-food

Aspectele mai puțin favorabile:

  • Conținut ridicat de sodiu – Nivel scăzut de fibre (doar 1 gram)
  • Prezența grăsimilor saturate

În concluzie, acest sandwich de la McDonald’s poate fi o opțiune convenabilă din când în când, dar nu ar trebui să devină o bază a dietei zilnice. Este important să menținem o alimentație variată și echilibrată pentru o sănătate optimă.

Foto: Facebook McDonald’s

Urmărește CSID.ro pe Google News
Maria Marincel - Redactor
După ce am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București, am debutat ca redactor la publicația Spynews, unde am dobândit și cunoștințe de social media. De-a lungul timpului am scris pentru diferite site-uri de presă, iar acum fac parte din echipa ...
citește mai mult