Ce este hidrogenul verde și cum poate afecta calitatea ouălor? Testele au depistat substanțe chimice de mare risc în aceste alimente

Vara aceasta, locuitorii orașului Villers-Saint-Paul din nordul Franței au primit un avertisment îngrijorător: nu mâncați ouăle găinilor.
  • Publicat:
Ce este hidrogenul verde și cum poate afecta calitatea ouălor? Testele au depistat substanțe chimice de mare risc în aceste alimente

Sunt numitele „substanțe chimice veșnice”, care nu se descompun și pot provoca probleme grave de sănătate, inclusiv cancer, leziuni hepatice și probleme de fertilitate.

Hidrogenul verde afectează calitatea ouălor locale

Cum au ajuns aceste substanțe toxice în ouă? Răspunsul nu a fost complet clar, dar suspiciunile au căzut asupra unei fabrici din apropiere, condusă de gigantul american Chemours, care produce PFAS.

În mod ironic, Chemours a fost cel care a efectuat testele, în baza unui acord cu autoritățile regionale.

Menținerea încrederii localnicilor a fost deosebit de importantă pentru companie la momentul respectiv, deoarece plănuia o extindere în valoare de 186 de milioane de euro pentru substanțe chimice PFAS în fabricarea hidrogenului verde, un combustibil fără carbon, esențial pentru planurile de decarbonizare ale Europei.

Cum se obține hidrogen verde?

Hidrogenul este versatil, deoarece poate fi folosit fie sub formă de gaz, fie în stare lichidă și poate fi transformat în energie electrică sau combustibil. Aproximativ 70 de milioane de tone metrice de hidrogen sunt deja produse la nivel global în fiecare an pentru rafinarea petrolului și pentru producția de amoniac,  de oțel, de produse chimice și de îngrășăminte sau pentru prelucrarea produselor alimentare.

Sursa foto: Shutterstock.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”