Ce nu ai voie să faci pe 14 august, cu o zi înainte de Sfânta Maria. Credincioșii nu țin cont de aceste obiceiuri

Joi, 15 august, este Sfânta Maria Mare, o sărbătoare destul de importantă pentru credincioși.
  • Publicat:
Ce nu ai voie să faci pe 14 august, cu o zi înainte de Sfânta Maria. Credincioșii nu țin cont de aceste obiceiuri

În fiecare an, pe 15 august, creștinii sărbătoresc Adormirea Maicii Domnului, una dintre cele mai însemnate sărbători religioase din calendarul bisericesc. Încă din vremurile străvechi, oamenii au respectat anumite obiceiuri în această zi, pentru a avea succes și prosperitate. Mai mult de atât, există câteva obiceiuri obligatorii și pentru data de 14 august, cu o zi înainte de Sfânta Maria. Ce nu ai voie să faci sub nicio formă?

Sfânta Maria Mare, sărbătorită în fiecare an pe 15 august

Sfânta Maria este sărbătoarea cu cruce roșie sărbătorită de două ori pe an. Pe data de 15 august, creștinii serbează Adormirea Maicii Domnului, iar pe data de 8 septembrie în Biserică se celebrează Nașterea Maicii Domnului. Conformtraditii-superstitii.ro, această sărbătoare are o însemnătate mare pentru toți creștinii.

Există numeroase tradiții și superstiții pe care credincioșii le respectă cu ocazia Sfintei Marii Mari. Însă și pe 14 august există obiceiuri importante, pe care mulți români nu le știu.

Lucruri interzise pe 14 august, înainte de Sfânta Maria

Potrivit tradiției, în data de 14 august, femeile însărcinate nu trebuie să muncească deloc pentru a avea o naștere ușoară și un copil sănătos. În același timp, cele care nu respectă obiceiul acesta, este posibil să se confrunte cu dureri la nașterea bebelușului.

De asemenea, există tradiții care spun că nu trebuie să îţi tunzi părul şi să îl arunci cu o zi înainte de Sfânta Maria Mare. Tot pe 14 august, înainte de Sfânta Maria, este interzis să mergi înapoi pentru că, în acest fel, diavolul va râde, iar Maica Domnului se va întrista şi va plânge.

Ziua de miercuri mai este este cunoscută ca Ziua Maicii Domnului și este bine să nu consumi carne sau alte produse de origine animală. În ziua de miercuri, 14 august, se ține post până la ora 12:00 și nu este bine să muncești în locuință.

Cei care stau la sate nu merg la scăldat în apa râurilor și nu dorm pe prispă în ziua de 14 august. În ceea ce privește fetele care doresc să se căsătorească, ele trebuie să spele cu apă de busuioc icoana Maicii Domnului. Astfel, Fecioara le va ajuta să își întâlnească alesul.

Potrivit unui alt obicei străvechi, fetele care doresc să se mărite mai repede își pot pune busuioc proaspăt sub pernă, pentru a-şi visa ursitul.

Sursa foto: shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Stenoza de arteră carotidă internă – tratamentul minim invaziv prin plasare de stent carotidian