Ce pensie primește Monica Tatoiu după recalculare. Fosta afaceristă a dezvăluit suma primită în plus

Monica Tatoiu se află printre cei care vor avea pensia majorată, de la 1 septembrie, după recalculare.
  • Publicat:

Fostă profesoară de matematică, Monica Tatoiu a fost mulți ani patroană la compania Oriflame, unde a avut un salariu foarte mare, dar și contribuții pe măsură.

Ea a declarat că a primit decizia în plic și a dezvăluit ce sumă i-a fost adăugată la venitul lunar. Spre deosebire de mulți pensionari din România, Monica Tatoiu nu se poate plânge de banii pe care îi primește de la stat.

Câți bani va primi Monica Tatoiu

„Legea asta intră în vigoare la 1 septembrie. Nu poate să fie atacată decizia în instanță până atunci. Pe de altă parte, ai doar 45 de zile de la primire și multe plicuri nu au data poștei! Atât eu, cât și soțul meu am primit deciziile de recalculare.

Eu am 337 de puncte. 331 de puncte de contributivitate plus restul, de stabilitate. Mie mi-a crescut pensia cu 4.000 de lei. Soțului meu are 26 de puncte în total. I-a crescut cu 500 de lei. Și, trecând de 2.000 de lei, diferența i-o impozitează”, a declarat Monica Tatoiu.

Dacă înainte încasa o pensie de 22.000 de lei de la statul român, din toamnă, după recalcularea pensiei, fosta afaceristă va primi cu 4000 de lei mai mult. De cealaltă parte, soțul său a primit o mărire de doar 500 de lei.

Crede ca țara se va confrunta cu o criză a pensiilor

Monica Tatoiu este de părere că nu doar țara noastră se va confrunta cu o criză a pensiilor.

„Sunt probleme cu sistemul de pensii în toată lumea. Generația care are cum 30 de ani nu va putea trăi din pensie peste 40 de ani”, este previziunea sa.

Citește și: Ce pensie primește Irinel Columbeanu, după recalculare. Fostul milionar de la Izvorani nu are mari așteptări

FOTO: Facebook.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”