Ce preparat să nu comanzi niciodată când mergi la restaurant. Sunt, de fapt, resturi, avertizează Gordon Ramsay

  • Publicat:
Ce preparat să nu comanzi niciodată când mergi la restaurant. Sunt, de fapt, resturi, avertizează Gordon Ramsay

Gordon Ramsay a vorbit despre un anumit preparat care ar trebui evitat când mergi la restaurant și despre care el spune că este un „truc” al restaurantelor mai puțin oneste: supa zilei sau, mai ales, „supa lunii”.

De ce să nu comanzi supa zilei sau supa lunii?

Ramsay explică faptul că, în multe cazuri, supa zilei sau supa lunii este un „amestec” de resturi sau ingrediente care nu au fost folosite din ziua precedentă. Este o metodă de a utiliza ingredientele rămase, care, de obicei, nu mai sunt suficient de proaspete pentru a fi incluse în preparate de meniu standard.

Iată câteva motive pentru care să o eviți:

  • Ingrediente neproaspete: Această supă poate fi făcută din legume, carne sau alte ingrediente care nu au fost utilizate în ziua respectivă. Unele dintre acestea ar putea fi chiar „resturi” rămase din preparatele anterioare.
  • Posibilitatea unui gust mai puțin proaspăt: De multe ori, aceste supe nu sunt gătite cu aceleași standarde de calitate ca cele din meniul principal. Deoarece sunt preparate cu ingrediente care trebuie folosite rapid pentru a nu se strica, gustul poate fi mai puțin proaspăt.
  • Marketing înșelător: Multe restaurante folosesc termenul „supa zilei” pentru a atrage clienți, dar nu toate restaurantele sunt transparente în ceea ce privește modul în care sunt preparate aceste supe. De multe ori, ceea ce ți se servește nu este o supă proaspăt gătită din ingrediente de calitate.

Ce poți comanda în schimb?

În loc de supa zilei, este recomandat să alegi preparate care sunt făcute la comandă, din ingrediente proaspete, cum ar fi o salată proaspătă, un fel de mâncare principal cu carne sau pește sau chiar o supă de sezon, care de obicei este gătită din ingrediente proaspete și de sezon.

De asemenea, când ai dubii despre un preparat, nu ezita să întrebi chelnerul despre ingredientele sau modul de preparare al acestuia. Transparanța este un indicator important al unui restaurant de calitate.

”Depinde de restaurant, dar chelnerii tind să guste majoritatea preparatelor din meniu și vă pot oferi informații despre ce a adăugat bucătarul și ce au localnicii.”, a explicat Gordon Ramsay, afirmând că a primit o mulțime de recomandări grozave din partea acestora.

Concluzie: Dacă vrei să eviți o masă care s-ar putea să nu fie la cele mai înalte standarde, supa zilei sau supa lunii ar trebui să fie pe lista de preparate de evitat, mai ales când nu ai încredere în restaurantul respectiv sau când ai motive să crezi că nu sunt folosite ingrediente proaspete.

Citește și: Gordon Ramsay spune care sunt, de fapt, cele mai bune 3 feluri de mâncare din lume

FOTO: Facebook

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult