Există o dezbatere continuă despre cea mai bună metodă de a fierbe ouă tari. Unii susțin că adăugarea oțetului în apa de fiert face cojile mai ușor de îndepărtat. Iată dacă acest ingredient secret chiar funcționează.
Găsirea metodei perfecte pentru a fierbe ouă tari rămâne un subiect de dezbatere. Există numeroase teorii despre tipul de apă, cantitatea acesteia, tipul de ou și timpul de gătire. Recent, a apărut o nouă curiozitate: ce efect are adăugarea oțetului în apă?
Unele rețete sugerează adăugarea oțetului în apa de fiert, astfel s-ar ușura procesul de curățare. Acidul acetic din oțet poate descompune bicarbonatul de calciu din coaja oului, ceea ce ar putea facilita îndepărtarea cojii. De asemenea, e indicat să puneți sare în apa în care fierbeți ouăle. Când s-au fiert, ar fi bine să le scufundați în apă rece cu gheață pentru a le curăța instant.
Timpul de fierbere a ouălor depinde de textura pe care o dorești: vrei un gălbenuș lichid, unul moale sau unul tare?
De asemenea, trebuie reținut că timpul de fierbere se scurge din momentul în care apa începe să fiarbă, potrivit cookinglight.com. Așadar, cronometrează timpul de fierbere când apa începe să fiarbă, nu când pui ouăle în apă!
Ouăle fierte rezistă în frigider până la o săptămână, însă cele descojite trebuie mâncate în aceeași zi.
La temperatura camerei, potrivit CDC, ouăle fierte sunt comestibile numai 2 ore. Deci nu mânca seara un ou fiert lăsat pe masă dimineața, altfel riști să te alegi cu o toxiinfecție!
Foto: arhivă