Un chirurg a scos ficatul unui pacient în loc de splină: „Cel mai flagrant caz de malpraxis”

Un bărbat în vârstă de 70 de ani a murit pe masa de operație după ce medicul chirurg i-a scos ficatul, în loc să îi îndepărteze splina.
  • Publicat:
Un chirurg a scos ficatul unui pacient în loc de splină:

Victima, William Bryan, se afla la casa de vacanță din Okaloosa County, Florida, când a început să simtă brusc dureri puternice la nivelul abdomenului.

A fost transportat de urgență la Spitalul Ascension Sacred Heart Emerald Coast, iar analizele au arătat că avea leziuni splenice și hepatice.

A intrat în operație de urgență, existând riscul unor complicații grave, ce ar fi putut duce la deces, notează The Guardian.

”Din păcate, avem unul dintre cele mai flagrante cazuri de malpraxis în care am fost implicat vreodată. Splina era intactă și avea un chist mic în jurul ei, dar nu a fost o problemă fatală. Era un chist cu aspect destul de obișnuit. Probabil s-ar fi putut trata”, a declarat avocatul angajat să reprezinte familia victimei.

Se numesc evenimente fără precedent

Acest tip de eroare medicală este cunoscut sub numele de „eveniment fără precedent”, prin urmare NU ar trebui să se întâmple niciodată. Din păcate, acestea se întâmplă des. Și în toată lumea.

„Evenimentele fără precedent” variază de la operarea organului sau a părții greșite, inserarea unei proteze greșite (cum ar fi articulațiile șoldului), până la obiecte străine (de obicei instrumente chirurgicale și tampoane) lăsate în interiorul pacientului.

Aceste tipuri de erori sunt rar publicate în revistele medicale, probabil din cauza implicațiilor juridice. Prin urmare, mass-media este adesea prima sursă care prezintă în detaliu aceste erori.

Cu toate acestea, rapoartele media tind să conțină puține informații medicale relevante care ar putea permite să se tragă învățăminte mai ample din aceste cazuri.

Sură foto: Shutterstock.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”