„De această dată va fi un ciclon autentic”. Climatologul din Iași, care a spus că ciclonul Ashley nu există, anunță „adevăratul ciclon”

Lucian Sfîcă, doctor în climatologie și profesor la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iași, cel care a spus că ciclonul Ashley nu există, a anunțat că un "ciclon autentic" se îndreaptă acum spre România.
  • Publicat:

Climatologul din Iași a spus că ciclonul Ashley este o „găselniță pur românească”, iar acum, la o săptămână distanță, a anunțat, într-o postare pe Facebook, că un „ciclon autentic” se îndreaptă către România.

De altfel, Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteo de ploi ce pot ajunge și până la 50 de l/mp, furtună și descărcări electrice, în următoarele zile. Avertizarea meteo ANM este valabilă începând până luni, 7 octombrie 2024

Episodul de vreme rea, despre care ANM a avertizat deja „va fi, în mod veritabil, un ciclon autentic, format în leagănul clasic al ciclonilor mediteraneeni reprezentat de Golful Genovei”, a explicat Lucian Sfîcă, profesor la Facultatea de Geografie și Geologie din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”